Publicitat
Esports

Lock: “Volíem arribar més lluny en el Mundial”

El seleccionador espanyol femení de hockey valora de forma positiva el rendiment de l’equip en el Mundial

Les jugadores espanyoles, sortint al terreny de joc el dimecres / Nebridi Aróztegui

Adrian Lock, seleccionador espanyol femení de hockey, pensa que el paper de la selecció espanyola en la Copa del Món femenina cal valorar-lo en sentit positiu i dins un procés de construcció d’una proposta guanyadora de cara als Jocs Olímpics de París 2024. Espanya va caure eliminada el dimecres en els quarts de final del torneig, després de perdre per 0 a 2 contra Austràlia, en un partit que es va complicar ja d’inici amb un gol del conjunt australià en el minut 3.

Portem sis mesos amb aquest projecte. És molt poc temps amb un grup de jugadores nou. I arribar als quarts de final està bé, però la nostra il·lusió era arribar més lluny. D’aquí la nostra decepció, perquè el grup també sabia que podia arribar més lluny.”

Lock, malgrat aquesta anàlisi, creu que consolidar el projecte de cara als Jocs Olímpics de París és ara l’objectiu. “Hem de continuar avançant de cara a París i malgrat aquesta decepció, aprendre d’aquesta experiència. La pròxima temporada no juguem la Pro League, tenim l’any vinent un Europeu, després el Preolímpic i els Jocs. El repte ha de ser arribar mostrar tot el nostre potencial. I jo, amb el que he vist en aquests mesos, estic molt il·lusionat.”

Les llàgrimes de Xantal Giné després de l’eliminació / Nebridi Aróztegui

El seleccionador espanyol considera que el balanç de la Copa del Món és injust fer-lo només d’acord amb un partit. “Pots guanyar un partit i passar a semifinals i dir que ha estat un èxit. Però parlar segons aquest plantejament depèn del que facis un dia, en un partit i aquest partit pot estar marcat per una sèrie de moments clau. Per tant, el balanç no el faig pel fet d’arribar a quarts de final, sinó pel que hem fet tot l’any i l’evolució del nostre joc.” En aquesta direcció, considera que aquesta Copa del Món hauria pogut ser millor. “Es pot pensar que per rànquing igual ens correspon aquesta classificació. Però igual hauríem pogut guanyar Austràlia per 1 a 0 i estar a semifinals. Aquesta setmana havíem pujat al cinquè lloc del rànquing mundial per primer cop a la història i això és un senyal que estem en el bon camí per anar al pròxim Campionat d’Europa i als Jocs Olímpics amb la possibilitat de disputar les semifinals.”

Adrian Lock, en referència al partit de quarts de final amb Austràlia, va significar que el gol en el minut 3 no havia estat un element decisiu. “El gol no influeix en el rendiment. De fet, si encaixes tan aviat acostuma a tenir una repercussió més positiva que negativa. Hem reaccionat i hem tingut ocasions, però el que compta és el número de vegades que entra la bola. I no ha estat el nostre dia.”

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top