Publicitat
Esports

Passió argentina a la Bombonera olímpica de Terrassa

L’afició d’Argentina ha destacat per ser la més sorollosa del Mundial femení

Els aficionats argentins en el partit contra Anglaterra dels quarts de final / Alberto Tallón

A causa de la disputa del Mundial femení, per l’Estadi Olímpic han desfilat seguidors de les diverses seleccions que hi han pres part. De totes les aficions foranes, la que ha destacat per sobre de totes, per la presència de centenars de seguidors que li han donat suport i per ser la més sorollosa, és la d’Argentina.

Molts dels aficionats o aficionades són d’origen argentí, si bé majoritàriament residents a poblacions catalanes. Gala Giner viu a Castelldefels i, a més, juga a hockey. “Venim amb moltes ganes que la selecció guanyi i aquest és el nostre sentiment. Som molt aficionades a les Leonas”, comenta. La seva família és originària de Buenos Aires.

Rubén Shab, per la seva banda, ha vingut com a seguidor. “Soc de Buenos Aires, de capital federal, i he vingut a veure el meu fill que està treballant aquí”, diu. Explica que està vivint aquest Mundial amb molta emotivitat i afegeix que “la meva filla jugava a hockey i ara treballa per l’ESPN aquests dies a Terrassa”. Per Shab, aquest sentiment tan profund per la selecció es trasllada una mica del futbol al hockey.

També està vivint a Castelldefels Hugo Carrera. “La dona d’un amic meu és jugadora de hockey”, comenta. És de Mendoza i assegura que les Leonas “són un emblema nacional i sempre tenen el nostre suport”. Afegeix que “jugo a rugbi, però també soc aficionat al hockey perquè ens representa i allà som fanàtics de tot el que ens representa i l’esforç dels jugadors i jugadores”. En estar lluny de casa, poder compartir unes estones amb compatriotes seus, també el motiva molt.

Els seguidors argentins, amb les seves jugadores / Nebridi Aróztegui

Lourdes Vergara Reix és de Buenos Aires i té família a Catalunya i ha aprofitat aquest Mundial per venir a visitar-la i, de passada, veure algun partit a Terrassa. Es declara “molt fan” de la selecció argentina femenina i està aquí per donar suport “als nostres colors”, i allà, detalla, “he anat a veure-les a la Pro League”.

Típics càntics

A l’hora dels típics càntics de l’afició argentina, guanya per golejada tot un clàssic, el de “Vamos, vamos, Argentina”, amb una lletra senzilla i fàcil d’aprendre. És el que s’interpreta més vegades durant els partits i el que sembla que tothom el coneix. “Vamos, vamos, Argentina; vamos, vamos a ganar; que esta banda quilombera; no te deja, no te deja, de alentar”.
Després, un encara més senzill que diu “Olé, Olé, Olé, Olé, Olé, Olé, Olé, Olé, Olé, Olá, cada día te quiero más”. Moltes aficionades de les presents a l’Olímpic, llueixen samarretes del combinat femení de hockey, però la gran majoria, vesteix les de la selecció de futbol. Amb el 10 i el nom de Messi, la més freqüent.

Molt seguiment també al país sud-americà

El seguiment de la trajectòria del combinat sud-americà està sent força notori a l’altra banda de l’Atlàntic. Una periodista, Eugenia Peláez, ha cobert a Terrassa totes les incidències d’aquesta selecció en la seva estada a la ciutat. “Soc del digital Deportes 2022”, explica, i apunta que, a Argentina, “s’està seguint i es veuen tots els partits i la gent està molt emocionada”, amb la selecció. “Hi ha molta gent d’Argentina que ha vingut a veure els partits, però també persones d’allà que viuen aquí”, assenyala. Peláez elogia l’organització del Mundial i diu que “és una experiència molt bonica”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Passió argentina a la Bombonera olímpica de Terrassa
To Top