Publicitat
Esports

La gran festa argentina a Terrassa

Ha obtingut la classificació per a la final del Mundial després de guanyar Alemanya als “shoot outs”

L'afició argentina, a l'Estadi Olímpic /FIH

La selecció argentina s’ha classificat aquest dissabte per a la gran final de la Copa del Món femenina de hockey, després de derrotar Alemanya a l’Estadi Olímpic de Terrassa en els “shoot outs”. El temps reglamentari ha finalitzat amb empat a dos gols. Argentina i Països Baisoc jugaràn la final aquest diumenge a les 21.30 hores i Austràlia i Alemanya es jugaran la medalla de bronze a les 18.30 hores. L’Estadi Olímpic ha registrat una gran entrada amb més de 5.000 espectadors, majoritàriament argentins que han celebrat la classificació per a la gran final.

El partit ha començat de forma molt favorable a l’equip alemany, que als 30 segons de partit s’ha avançat en el marcador gràcies a un gol de Sonja Zimmermann en un penal córner que ha canviat l’escenari previ del partit, obligant a un replantejament de l’escenari per part dels dos equips.

Argentina ha contestat d’immediat, acceptant el repte plantejat pel seu rival. En el minut 2, Agustina Gorzelany ha generat una situació de perill i posteriorment ha forçat dos penals córner que no ha aprofitat. Alemanya ha contestat en una rematada d’Oruz que ha rebutjat la portera argentina Belén Succi en una brillant intervenció.

El partit s’ha desenvolupat en major mesura en terreny alemany. I Maria Granatto ha tornat a generar perill en una bona acció a la contra. Alemanya, perillosa en les seves arribades, ha tingut la millor ocasió en una rematada de Grave.

Però a un minut del final del primer quart, Argentina ha empatat el partit i ha fet embogir la seva afició. Agustina Gorzelany, en un penal córner, ha batut Sonntang i ha situat l’empat a un.

El nou escenari ha fet aparèixer una Alemanya més ofensiva en el segon quart. El conjunt alemany ha estat a punt de marcar en tres oportunitats en els primers cinc minuts. Però Argentina ha sobreviscut a aquest moment delicat. I en el minut 27 s’ha situat per davant en el marcador després d’una bona acció d’Agostina Alonso que ha finalitzat Agustina Albetarrio. Amb l’1a 2 en el marcador s’ha arribat al descans. Charlotte Stapenhorst ha recollit un rebuig de Succi i ha anotat l’empat a dos.

Argentina ha augmentat la seva pressió en el darrer quart. Thome i Albertarrio han generat dues situacions de perill i han forçat tres penals i una situació ofensiva novament d’Albertarrio que han pogut decidir el partit. A 30 segons del final, un altre penal córner ha donat la possibilitat al conjunt de Fernando Ferrara de resoldre l’encontre. Però s’ha arribat al final del temps reglamentari amb l’empat a dos definitiu.

En els “shoot outs”, Argentina s’ha imposat per 4 a 2 i ha convertit l’Estadi Olímpic en una descomunal festa argentina per celebrar la classificació per a la gran final.

Alemanya. Sonntag, Wortmann, Lorenz, Schröder, Micheel, Stapenhorst, Zimmermann, Heinz, Sonntag, Pieper, Huse, Granitzki, equip inicial, Oruz, Gräve, Maertens, Fleschütz, Weidemann, Wenzel i Kubalski.

Argentina. Succi, Toccalino, Gorzelany, Alonso, Albertarrio, María Granatto, Sánchez, Victoria Granatto, Trinchinetti, Cedres, Costa, equip inicial, Raposo, Forcheiro, Barberi, Sauze, Jankunas, Marcucci, Thome.

Àrbitres. Aleisha Neumann (Austràlia) i Amber Church (Nova Zelanda).

Gols. 1-0, m. 1. Zimmermann; 1-1, m. 14, Agustina Gorzelany; 1-2, m. 27, Albertarrio; 2-2, m. 45, Stapenhorts.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La gran festa argentina a Terrassa
To Top