Publicitat
Esports

Països Baixos, primer finalista del Mundial

Un gol de penal córner en el minut 42 ha premiat la superioriat neerlandesa

La selecció de Països Baixos és la primera finalista de la Copa del Món femenina de hockey que aquest cap de setmana finalitza a l’Estadi Olímpic de Terrassa. Ha derrotat per 1 a 0 Austràlia en la primera semifinal disputada aquest dissabte. Les neerlandeses, actuals campiones del món i olímpiques, han estat superiors a un rival que no ha produït suficient joc en atac per aspirar a la victòria final. Països Baixos aspira a la seva tercera corona mundial consecutiva.

La selecció de Països Baixos ha protagonitzat una bona arrencada, marcant territori a l’inici i mostrant una personalitat ofensiva notable amb una bona presència a l’àrea australiana, malgrat que sense generar situacions clares de gol. Les australianes han anat equilibrant de forma progressiva el partit, situant la zona d’acció més lluny de la seva àrea i tenint aparicions en zona d’atac.

Aquest equilibri s’ha mantingut en el segon període, encara que els dos equips han disposat de més ocasions de gol en aquest tram del partit. Països Baixos en una aparició des de la banda avortada per la portera Jocelyn Bartram i Austràlia amb una rematada de revés de Malone que ha sortit propera a la creueta de la porteria neerlandesa. El conjunt dels Països Baixos ha generat el primer penal córner en el minut 28. Renee Taylor ha salvat el gol a la línia de la porteria australiana. Amb l’empat inicial s’ha arribat al descans.

El tercer temps s’ha convertit en una persecució del gol per part de Països Baixos. El conjunt neerlandès ha forçat nou penals en els primers cinc minuts d’aquest quart. Però ha topat amb l’excepcional paper de la portera australiana Jocelyn Bartram, que ha realitzat dues aturades sensacionals i una tercera en una altra acció ofensiva de de Goede. Finalment, en el desè penal córner ha arribat el gol de Països Baixos. En aquesta oportunitat Frederique Matla ha encertat amb el seu llançament i ha enviat la bola al fons de la porteria australiana.

Malgrat que Austràlia es veia obligada a assumir majors riscos en atac en el darrer període, el conjunt neerlandès ha gestionat a la perfecció el seu avantatge i ha generar les millors oportunitats de gol. Moes, Verschoor i Matla han estat protagonistes en tres accions ofensives de mèrit. Austràlia ha disposat d’un penal córner a poc més d’un minut del final, però el seu poc encert en aquesta acció ha estat notable.

Països Baixos. Veenedaal, Koolen, Moes, Leurink, De Waard, Keetels, Verschoor, van Geffen, de Goede, van Laarhoven, Janse, equip inicial, Albers, Welten, Matla, Sanders, Nunnik, Koning, Plonissen.

Austràlia. Bartram, Malone, Lawton, Fitzpatrick, Hayes, Nobbs, Claxton, Bartram, Somervillle. Taylor, Williams, Stewart, equip inicial, Colwill, Squibb, Shand, Kersaw, Cullum-Sanders, Greiner, Power.

Àrbitres. Sarah Wilson (Escòcia), Laurine Delforge (Bèlgica).

Gol. 1-0, m. 42, Matla.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top