Publicitat
Esports

Països Baixos segueix regnant al món

Les neerlandeses aixequen el trofeu de campiones del món/ Nebridi Aróztegui

La selecció de Països Baixos ha revalidat el títol mundial femení de hockey aquest diumenge a l’Estadi Olímpic de Terrassa. El conjunt neerlandès ha derrotat Argentina a la final de la Copa del Món per un resultat de 3 a 1. Aquest és el tercer títol mundial consecutiu de Països Baixos i el novè de la seva història. La selecció que dirigeix Jamilon Mülders ha signat un extraordinari partit i ha demostrat la seva condició de favorit al títol amb un joc molt complet en tots els sentits davant el qual Argentina no ha pogut oferir respostes.

L’Estadi Olímpic de Terrassa ha registrat un ambient espectacular, amb totes les entrades venudes i més de set mil persones a les graderies. La millor forma de tancar aquest Mundial que ha significat un èxit rotund a nivell organitzatiu i que ha confirmat la capacitat de la ciutat per organitzar esdeveniments de primer ordre. Entre el públic majoria de seguidors argentins, que durant tot el campionat han estat l’afició més nombrosa després de l’espanyola, però també centenars de neerlandesos que han viatjat a Terrassa per donar suport a la seva selecció.

L’Estadi Olímpic ha acollit 7.000 espectadors a la final / Nebridi Aróztegui

Argentina ha protagonitzat un inici molt prometedor. Ha tancat els Països Baixos en el seu camp, han pressionat de forma molt eficient en cada racó del camp i han forçat dos penals córners en els primers minuts de forma consecutiva. El segon, en un llançament directe d’Agustina Gorzelany, ha sortit fora per poc.

Les neerlandeses han anat millorant poc a poc, amb un joc pacient i sense esquerdes, i s’han tret de sobre la pressió argentina. Han situat el partit durant més estona en terreny argentí, però sense massa capacitat ofensiva. Tot plegat ha fet que s’hagi arribat al final del primer quart sense novetats en el marcador.

El segon quart ha començat amb Països Baixos executant un sistema més ofensiu i buscant el gol. I amb aquesta actitud ha trobat aviat el seu premi. En el minut 18, ha arribat un penal córner que ha permès les neerlandeses marcar el seu primer gol. El penal l’ha executat Yibbi Jansen, ha rebutjat el llançament Belén Succi i la bola l’ha recollit Maria Verschoor per anotar el gol. I en el minut 24 ha arribat el segon gol de Països Baixos, ara anotat per Matla en una gran rematada de revés després de rebre una fantàstica pasada dins l’àrea.

Països Baixos ha imposat una jerarquia total en aquesta fase del partit, dominador en tots els sentits, amb més possessió que Argentina, només esperançada en alguna acció individual que canviés el signe d’un partit clarament dominat per la vigent campiona del món. Països Baixos ha tingut encara dos penals córner més per ampliar la diferencia abans del descans. Però els llançaments de Frederique Matla han sortit un lleugerament desviat i l’altre l’ha rebutjat Succi en una gran intervenció. Amb el 2 a 0 s’ha arribat al descans.

Felice Albers celebra el tercer gol de Països Baixos / Nebridi Aróztegui

Si el partit ja estava decantat de forma favorable a Països Baixos, en el minut 35 ha quedat quasi resolt en una acció magnífica de les neerlandeses, que han superat a la contra la defensa argentina. Felice Albers ha definit de forma magistral davant la portera argentina per anotar el 3 a 0.

El quart període ha començat amb un gol argentí que ha fet renéixer les esperances del conjunt sud-americà. Als 20 segons del quart període, Agustina Gorzelany ha transformat de forma magistral un llançament de penal córner que ha situat el 3 a 1 en el marcador. Aquesta acció ha revifat les opcions argentines. El conjunt de Fernando Ferrara ha augmentat la pressió a la recerca del segon gol mentre que Països Baixos ha gestionat el marcador per no cometre cap errada significativa i ha aconseguit arribar al final amb el 3 a 1 definitiu.

FITXA TÈCNICA

Països Baixos. Koning, Koolen, Leurink, Keetels, Albers, Welten, Matla, Sanders, Nunnink, Koning, de Goede, Plonissen, equip inicial, Moes, de Waard, Verschoor, van Geffen, van Laarhoven, Jansen, Veenendaal.

Argentina. Succi, Toccalino, Agustina Gorzelany, Alonso, Albertarrio, Granatto, Sànchez, Sauze, Victória Granatto, Trinchinetti, Costa, equip inicial, Raposo, Forcherio, Cedres, Kankunas, Marcucci, Thome, Barberi.

Árbitres. Amber Church (Nova Zelanda) i Sarah Wilson (Escòcia).

Gols. 1-0, m. 18, Verschoor; 2-0, m. 22, Matla; 3-0, m. 36, Albers; 3-1, m, 46, Gorzelany.

FOTOS | Final de de Copa del Món femenina de Hockey de Terrassa: Països Baixos – Argentina

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top