Publicitat
Esports

El Terrassa FC, campió del Torneig d’Històrics

Un gol de Jordi Cano al minut 91 ha sentenciat una final molt equilibrada entre egarencs i bagencs

Els futbolistes del Terrassa FC, celebrant la consecució del seu segon trofeu d'Històrics de la seva història / Històrics

Un gol de Jordi Cano en temps de descompte ha significat el segon Torneig d’Històrics del Futbol Català per al Terrassa FC. En un duel molt equilibrat i amb no gaire oportunitats de gol, el conjunt que prepara Jordi López s’ha proclamat campió d’un trofeu que ja va guanyar l’any 2019. Si llavors va derrotar el Badalona per 2 a 1, aquest diumenge s’ha imposat al CE Manresa per 1 a 0.

Els terrassistes, que han marcat només dos gols en les tres jornades que han disputat aquesta setmana al municipal del Guinardó, s’han proclamat campions. L’equip, de fet, ha guanyat dues de les tres darreres edicions d’aquest Torneig d’Històrics. La del 2020 no es va disputar a causa de la Covid. El capità Àlex Fernández ha aixecat al cel de Barcelona el Trofeu d’Històrics.

Tot i tractar-se d’una competició de pretemporada, el Terrassa FC encararà el que li queda de preparació amb màxima il·lusió. Ha guanyat la final davant d’un equip que també militarà enguany a la Segona RFEF. Els de López han jugat tres partits en una setmana i dimecres a les 20 hores debutaran a la Copa Catalunya al camp municipal de Ca n’Anglada davant del CP San Cristóbal.

Una acció de la final dels Històrics entre Terrassa i Manresa / HISTÒRICS

El duel ha començat amb molta intensitat en ambdós bàndols. Tots dos equips han mostrat una clara voluntat ofensiva, el Terrassa buscant un futbol més elaborat i el conjunt de Ferran Costa amb un joc més directe. Al Terrassa FC, el tècnic Jordi López ha format de sortida amb Ortega sota pals, Kaboré i Lucas Viña a les bandes, Víctor Morales i Marc Rodríguez a l’eix de la defensa; Vivi, Adri Lledó, Marcos Ordóñez i David Jiménez a la línia de quatre i l’uruguaià Pablo Servetti i el canari Aythami com a futbolistes més avançats.

Aquesta final entre egarencs i manresans és la tretzena de les 36 que s’han disputat sense cap equip barceloní. Al minut 5, l’ex del Terrassa Jaume Pascual ha assajat una centrada-xut des de l’extrem esquerrà que no ha pogut rematar ningú. No era l’únic exterrassista del conjunt de Ferran Costa, ja que han estat també titulars el lateral dret Salva Torreño i el central Pelegrín. Pascual ho ha tornat a provar als 13 minuts amb un xut llunyà.

Al minut 15, el golejador Aythami ha rematat fora per poc una falta centrada per Lucas Viña. L’acció desafortunada del matx l’ha protagonitzat Adri Lledó, que s’ha obert el pòmul en rebre un fort cop i ha hagut de ser substituït pel capità Àlex Fernández al minut 23. El joc s’ha anat travant i al minut 28, Pelegrín ha agafat per la samarreta dins l’àrea Kaboré però el col·legiat no ha assenyalat res.

El tram final del primer període, amb cinc minuts de descompte, ha estat el més intens, amb les ocasions més clares. El sempre incisiu davanter ghanès del CE Manresa Noah ha obligat el porter Ortega a lluïr-se als minuts 44 i 48 en sengles rematades de cap. I al 45, un Víctor Morales completament sol ha rematat a gol fent reaccionar el porter bagenc.

Ben posats

El segon període ha començat amb un Manresa més ofensiu. Sense fer soroll, però, el Terrassa FC ha sabut estar sempre ben posat dins del camp i ha acabat guanyant per 1 a 0. A la segona meitat, l’equip ha estat nou. Han jugat Marcos Pérez sota pals, Spartalis, Lampsias, Marc Muñoz, Neeskens, Òscar Vacas, Lucas Bastie, Àlex Fernández, Sergi Serrano, Babanzila i Jordi Cano.

Al minut 51, el capità del Manresa Putxi ha rematat fora per poc. Al 61, un bon control orientat per l’esquerra d’un Jordi Cano que ha acabat essent decisiu ha significat una bona centrada, però Lucas no ha arribat a la rematada.

La precipitació ha fet acte de presència i el matx s’ha igualat cada vegada més. Al minut 70, el jove gabonès Babanzila ha fet un bon xut, aturat pel porter Hurtado. El Manresa ho ha intentat i al minut 77, l’exterrassista Salva Torreño ha rematat fora. Babanzila ho ha tornat a intentar al minut 83.

Als sis darrers minuts del partit, quan semblava que tot es decidiria a la tanda de penals, el Terrassa FC ha tingut les seves millors oportunitats i n’ha aprofitat una. Al minut 87, el porter Marcos Pérez ha asistit Jordi Cano, que n’ha tret un córner. Segons després, el grec Spartalis no ha arribat a una bona centrada per la banda esquerra.

El col·legiat ha descomptat tres minuts i en el primer, Jordi Cano ha agafat la pilota a la banda dreta, s’ha anat perfilant cap al mig i ha clavat la pilota a la xarxa després que aquesta topés en el manresà Djité.

Reaccions

El golejador Jordi Cano ha explicat després del partit. “Estic molt content que el meu primer gol amb la samarreta del Terrassa hagi servit per guanyar el títol. Estic molt content”. De la final, l’ex del Huesca “B” ha dit: “Ens ha costat una mica acostumar-nos a aquest camp tan petit. A més, el Manresa ha fet un molt bon partit”. El porter del Terrassa FC, un Jose Ortega que ha jugat la primera part de la final, ha estat escollit com el millor jugador del torneig.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top