Publicitat
Esports

El bàsquet acomiada una llegenda: Javi Sánchez

El jugador egarenc es va retirar a l’Sferic amb 52 anys

Javi Sánchez va deixar de jugar, però segueix entrenant / Alberto Tallón

Javi Sánchez ha estat un dels grans referents del bàsquet terrassenc en els darrers temps. Magnífic jugador, es va retirar al final de la darrera temporada amb 52 anys. I ho va fer defensant la samarreta de l’Sferic amb qui va obtenir la permanència a Segona Catalana a la darrera jornada de la competició i desenvolupant un paper protagonista. Un objectiu fonamental pel seu club, amb el qual va col·laborar de forma decisiva.

Aquest diumenge, l’Sferic ha organitzat un acte d’homenatge a la figura de Javi Sánchez en el pavelló del carrer Faraday. Una cita amb moltes sorpreses i en la qual es vol agrair la dedicació de Javi Sánchez al bàsquet durant tota la seva vida. L’aler egarenc es va iniciar en el col·legi Nostra Senyora de Montserrat per passar després al CB Sant Pere. A Terrassa ha defensat les samarretes de Sant Pere i Sferic, en dues etapes. I fora ha jugat al Barberà, UB Sabadell i Rubí. La seva decisió de deixar el bàsquet es va allargar uns anys a causa de la pandèmia, ja que volia plegar jugant, en actiu. I no fer-ho des de casa i sense la possibilitat de sortir a la pista. “Ja sé que no puc aportar el mateix que un jugador jove. I arriba el moment en el qual has de prendre una decisió. Penso que és el moment”, va explicar en el moment de la retirada definitiva.

La jornada d’homenatge a Javi Sánchez s’iniciarà a les 17 hores amb el partit que l’equip sènior de l’Sferic jugarà contra el QBàsquet Sant Cugat. A les 19 hores començaran els actes dedicats a la seva figura.

“El que volem és destacar la trajectòria esportiva d’un gran jugador”, explica el president de l’Sferic, Joan López, “Retirar-se als 52 anys té molt mèrit. Però sobretot, de la forma en què ho va fer, amb una ètica de treball com la seva que és un exemple per a tothom.”

Un exemple

Malgrat que ja no és jugador en actiu, el bàsquet és la seva passió. I un parell de dies a la setmana encara entrena amb el primer equip de l’Sferic per mantenir la forma i ajudar en els entrenaments. “Representa els valors del club. Ha estat i és un exemple pels jugadors joves. El seu compromís, el sentit de la companyonia, el seu treball ha de servir com a mostra del que ha de ser un esportista.”

En aquest sentit, Joan López recorda que Javi Sánchez ha deixat empremta en tots els clubs pels que ha passat. I destaca la seva contribució en uns anys difícils per l’Sferic. “És un referent en el nostre club i en tot el bàsquet de la ciutat. I la seva contribució allà on ha estat ha anat més enllà del que pot aportar qualsevol jugador.”

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El bàsquet acomiada una llegenda: Javi Sánchez
To Top