Publicitat
Diners

Lleonart tanca la botiga de La Rambla, insígnia de l’empresa des de 1950

L’empresa Lleonart, dedicada a les carns selectes, ha tancat la seva popular botiga de la Rambla d’Egara, a Terrassa. Ara fa un parell de mesos va fer el mateix amb la tenda especialitzada Lleonartfood que va obrir l’any 2007 al carrer de Muntaner, a Barcelona, i que havia patit fortes caigudes en la facturació en els darrers anys. El grup manté oberta la tenda de l’avinguda Jacquard, a Terrassa. Lleonart és una de les dues companyies que van sorgir, l’any 2009, de la divisió familiar de la històrica empresa terrassenca Avícola Lleonart. L’altra companyia que va néixer, després de la separació del negoci, va ser Avícola Serlluís, que actualment continua amb la seva activitat amb total normalitat. Aquesta té la seu central al polígon Nord i botigues al carrer Galileu i a les avingudes de Bèjar, Tarradellas i Angel Sallent. “Continuem treballant de la mateixa manera que van començar els avis als anys cinquanta, amb bona atenció, molta qualitat i vedella nostra criada a Matadepera”, diu un portaveu d’Avícola Serlluís.

En canvi, l’evolució de Lleonart en els últims anys ha estat diferent. Els gestors de l’empresa ja no eren els hereus dels fundadors. L’any passat un grup empresarial, amb seu a Gran Canàries, va comprar la totalitat de la companyia, que era encara manté la seva seu social al carrer de Júpiter, i les botigues. En aquest període, els nous propietaris no han pogut aixecar la delicada situació econòmica de Lleonart i han reduït els punts de venda.

Aquest històric negoci familiar té els seus inicis a principis dels anys quaranta, de la mà de Josep Lleonart i Josefina Gargallo. Després d’obrir una primera botiga a la carretera de Montcada de Terrassa, l’empresa va créixer i evolucionar i va obrir el 1950 l’establiment situat a la Rambla d’Ègara, al centre de la ciutat, que ara ha tancat. Les botigues van ser el resultat d’una reorientació de l’activitat, abandonant la venda d’animals, que anava progressivament a menys en un entorn cada cop més urbà, però mantenint la criança de vedelles per poder aportar producte propi a la botiga.

D’entrada, els establiments Lleonart es van limitar a vendre productes de polleria, fins que el 1988 va ampliar l’oferta als productes de carnisseria i xarcuteria, a més d’introduir una línia reduïda de plats combinats, que progressivament anirien augmentant. L’any 2000 es va produir un gran canvi en la filosofia del negoci, amb l’ampliació del local i més especialització de l’oferta, que va deixar la botiga en la dimensió i format actual. Va arribar a disposar de cinc establiments, on cada dia s’elaboraven i envasaven productes frescos.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top