Publicitat
Diners

La Cecot demana unes noves bases de cooperació publicoprivada

La patronal es reivindiquem com un agent a tenir en compte en els processos de presa de decisions per part dels Governs i aposta “per una nova governança que apoderi la societat civil”

El secretari general de la Cecot, Oriol Alba, i el president de la patronal, Antoni Abad, durant l'assemblea

La patronal terrassenca Cecot va experimentar un notable creixement del volum de gestió l’any 2020 en serveis essencials. Entre març i desembre l’organització empresarial va incrementar un 78% el nombre de consultes ateses per bústia virtual (25.583 en total) i un 17% el volum de trucades ateses (21.094). A més, les circulars informatives generades van ser un 53% més de les realitzades el 2019 i l’àrea d’assessorament va incrementar un 55% les consultes habituals, sobretot les relatives a laboral i a finançament i fiscalitat.

Així ho va explicar aquest dilluns el seu president, Antoni Abad, en una assemblea general ordinària de l’entitat en què va destacar com l’ús de les noves tecnologies ha permès incrementar el nombre de sessions informatives un 23% respecte a l’any anterior, amb un volum d’inscripcions que ha augmentat un 196% i una participació que també s’ha vist incrementada en un 193%.

La patronal, que ha elaborat diferents informes i documents de propostes per a l’administració per a la reactivació econòmica, assegura que les seves prioritats per al 2021 se centren a mantenir el nivell d’informació permanentment al soci envers tot allò que pot afectar la seva competitivitat i supervivència, ajudar en la seva reactivació, especialment en tot allò relatiu a la seva digitalització i emfatitzar la tasca de suport en el procés de transició energètica, aspectes en què defensen que és necessària la cooperació de l’administració, dels representants empresarials i d’experts de referència.

Els participants a l’assemblea van expressar la necessitat, diuen, d’obrir un debat sobre “la creixent tendència a voler municipalitzar o publificar els serveis”, davant d’una incipient situació de reactivació econòmica. “Hem d’elevar el debat més enllà del simplisme que suposa que tot allò públic és bo i que tot allò privat és sospitós; necessitem unes noves bases de cooperació publicoprivada que es complementin i que assoleixin resultats en benefici dels usuaris”, van indicar.

“La Cecot representa un teixit empresarial implicat i compromès socialment i per això ens reivindiquem com un agent a tenir en compte en els processos de presa de decisions i apostem per una nova governança que apoderi la societat civil”, sosté Abad, que va indicar que la patronal posarà en marxa la redefinició d’un nou pla d’acció per als pròxims anys que emfatitzi la personalització en l’acompanyament empresarial. “Cada empresa té necessitats diferents en funció del sector, de l’activitat que desenvolupa i del moment o l’etapa vital en què es troba. Així que el segon semestre ens centrarem a elaborar un nou Pla estratègic que començarem a implementar el 2022”, va comentar el president.

Aspectes compartits als diferents sectors

Els diferents sectors representats en l’assemblea de la Cecot destaquen una manca de suport i comprensió per part de l’administració amb relació al teixit empresarial i la majoria mantenen la preocupació per un sobreendeutament de les empreses a l’hora de fer front a les mesures anticovid-19, diuen. Lamenten una manca tant d’ajuts directes i una política fiscal adaptada a les circumstàncies, que permetin una reactivació ràpida, diuen. Alhora, coincideixen en assenyalar que la pandèmia ha suposat una disrupció generalitzada en els hàbits i comportament de les persones i un impuls a la transformació digital. Això, sostenen, està provocant la redefinició dels models econòmics i de negoci i la necessitat constant de les empreses a adaptar-s’hi a molt curt termini però alhora mantenir un compromís estratègic per la sostenibilitat del sistema a futur.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top