Publicitat
Diners

VÍDEOS | El teixit productiu es reivindica a la Nit de l’Empresari

La 26ena edició dels Premis que la patronal Cecot atorga al Reconeixement Empresarial es va celebrar dimarts a la nit al Teatre Principal, tornant a organitzar-se a Terrassa després de diversos anys a Barcelona i un en blanc per la pandèmia.

Enguany, els premiats van ser els següents: l’empresa Serafí Indústria Gràfica va guanyar el Reconeixement al compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat; l’empresa Calbet va rebre el Reconeixement a la transformació digital del comerç; la companyia IMC Toys se’n va endur el Reconeixement a la transformació digital a la indústria; Nixi for Children va rebre el Reconeixement Jove Iniciativa Empresarial; Robingood va guanyar el 6è Reconeixement a la PIME responsable; i EarlyWarning Europe va rebre el Reconeixement a l’Associació Empresarial.

Antoni Esteve, president i fundador de Grup Lavinia i Victòria Piany, vicepresidenta i també fundadora, van ser guardonats amb el premi a la Personalitat 2021.

La gala va estar presidida per Pere Aragonès, president de la Generalitat, i Antoni Abad, president de la Cecot. L’acte va congregar nombroses persones del teixit empresarial, universitari, associatiu i polític. Des del Diari de Terrassa vam oferir una cobertura en directe de la gala i vam entrevistar diverses persones presents a la gala.

Javier Lafuente, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona: “El futur de la societat s’ha de basar en el coneixement”

“Hem de canviar, hem de modificar la societat. El futur de la societat ha d’estar basat en el coneixement. Hem d’aprofitar les capacitats del sistema universitari per ajudar les persones a tenir més iniciatives empresarials que canviïn realment l’economia del país. Hem de col·locar el coneixement en el centre de l’estructura de la societat”.

Ignasi Cusidó, director general de LAMP: “La palanca de canvi de les empreses és la innovació”

“Ho estem vivint i descobrint ara amb la falta de materials. Només podem solucionar amb innovació, canvi i adaptació. Al Vallès i Terrassa tenim una indústria molt potent, que ha estat menyspreada des de fa temps. Cada cop ens costa més. Les ajudes no van cap a la indústria, i realment som els que generem treball. Esperem que es pugui resoldre aviat”.

Josep Rull, exconseller de Territori i Sostenibilitat: “Hem vist que el teixit econòmic, productiu, comercial i industrial de Terrassa té ganes de tirar endavant”

“La crisi de la Covid-19 ha estat terrible, però també ha posat en valor la resiliència: fer front a les adversitats i sortir-se’n enfortits. A la Nit de la Cecot hem tornat a veure que el millor del teixit econòmic, productiu i comercial i industrial de Terrassa ha llegit bé el moment i té ganes d’anar endavant. Els poders públics han de donar les eines perquè aquesta voluntat de reprendre és pugui canalitzar de la millor manera possible”.

Antoni Abad, president de la Cecot: “Hem de construir una base de confiança amb els governs per poder prendre junts millors decisions”

“No ens podem conformar. Tenim moltes coses a canviar, i el camí ha de ser construir una base de confiança amb els governs, tant el de Catalunya, com el central, com els municipals. Junts prendríem millors decisions. A les taules rodones, hi hauríem de ser les empreses, els governs i gent experta. La Covid-19 en ha fet veure que cal superar moltes rigideses. Hem de poder gestionar amb més agilitat”.

Lluís Juncà, director general d’Innovació i Emprenedoria de la Generalitat: “Cal més inversió pública i privada en innovació”

“Esperem que de la inversió pública en innovació, ajudant als centres de recerca, ens surti també una inversió privada important. A Catalunya, la suma de les inversions públiques i privades és més baixa que la que hauria de ser per un país que es vol competitiu i punter. La pública hauria de destinar una part més gran dels diners a la recerca aplicada; i la privada, és a dir, les empreses, haurien d’invertir més pressupost en recerca per elles mateixes.”

Núria Marín, tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat: “Des de l’Ajuntament volem col·laborar amb les empreses de Terrassa per activar l’economia”

“Tenim un servei d’empresa molt potent a l’Ajuntament que vol que l’activitat econòmica a Terrassa doni resposta a la situació social que ens estem trobant. Acompanyem l’empresa en tot el que necessiti i els oferim allò que estigui al nostre abast. Volem tenir col·laboracions conjuntes per tirar endavant la ciutat i activar l’economia”.

Jordi Rodríguez, director general de la Fundació Leitat: “La tecnologia és un vector de competivitat clau per al teixit productiu” 

“Tenim uns limitants, que són les matèries primeres, però la pandèmia ens ha demostrat que la tecnologia és un vector de competivitat a tenir molt en compte. Des de Leitat, com a entitat centenària, donem suport a les petites i mitjanes empreses perquè puguin incorporar aquesta tecnologia, que serà el diferencial de cara al futur i ens permetrà tenir un teixit productiu potent a Catalunya”.

Josep Baldó, conseller delegat del grup Baldó: “Estem en un moment d’inflació, però podrem recuperar-nos”

“Estem en un moment complicat. Hi ha inflació i una falta de materials i un fre en les matèeries primes que ens està afectant. És passatger. La recuperació podrà ser total i podrem tornar a la línia pre-pandèmia”.

Pilar Puértolas, directora general de Sanmy: “Estem en uns moments d’increment de costos i matèries primeres, però la tendència del consum va pel bon camí”

“Estem passant uns moments complicats, sortint de la pandèmia, amb increment de costos i de matèries primeres, especialment per les indústries, que hem de comprar al preu que hi ha o ens quedem sense existències. Per sort, la tendència de consum està anant pel bon camí”.

Ramon Talamàs, president de la Cambra de Comerç de Terrassa: “El consum és una de les facetes que mou l’economia”

“Amb la pandèmia hi ha hagut un increment de l’estalvi, en dades macroeconòmiques, i és possible que en aquesta arrencada el consum tiri. El consum depèn de ser responsables i és molt més ampli que el tema de la pujada de la llum. Hi ha moltes facetes que marquen tendències i s’han d’analitzar, com el consum i comerç digital, que genera activitat i alhora residus”.

Xavier Marcet, consultor en Estratègia, Innovació i Emprenedoria corporativa: “Som excel·lents en recerca, però ho hem de ser també en innovació”. 

“Com a país hem fet molt bé l’aposta per la recerca, però no per la innovació. Hem d’entrar en una nova etapa. Reclamem que hi hagi un suport molt més decidit per part de les administracions i un compromís més decidit per part dels empresaris. Som un país amb excel·lència en recerca, però si no ho som en innovació ho trobarem a faltar”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top