Publicitat
Diners

Terrassa guardona l’experiència i capacitat d’adaptació empresarial

La Cecot entrega els seus Reconeixements al Progrés Empresarial

El Teatre Principal ha acollit en la nit d’aquest dimarts la 26ena edició de la Nit Empresarial de la Cecot. La patronal de l’empresa a Terrassa ha fet entrega dels premis al Reconeixement Empresarial del 2021.

FOTOS | 26ena edició de la Nit de l’Empresari

Hem seguit la gala en directe des de Diari de Terrassa.


21.02 hores. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, clou la gala de la Nit de l’Empresari 2021

“Amb aquests premis es reconeix la feia ben feta i es construeixen referents”, ha destacat el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, que ha tancat l’acte posant en valor l’esforç de tota la societat, també del teixit empresarial, davant la pandèmia, així com l’aportació de la Cecot en el progrés econòmic de Catalunya. “En la meva presa de possessió vaig parlar d’una sacsejada que passa per trencar amb les velles inèrcies i impulsar la transformació verda i feminista. Necessitem que aquest país pensi en gran i la reindustrialització verda i digital és clau”, ha detallat. “Hem de sortir d’aquest repte creant llocs de treball qualificats i aquí és esencial la innovació però també l’experiència, i les empreses que s’han reconegut aquesta nit a Terrassa en són un bon exemple”, ha assegurat. Responent a les paraules d’Abad, el president ha recordat l’aposta per un nou Pacte Nacional per a la Indústria, que ha assegurat que quan s’acabi de definir inclourà “mesures específiques calanderitzades i pressupostades”.

20.45 hores. El president de la Cecot, Antoni Abad, demana més col·laboració publicopivada

Després de l’entrega de premis, el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, ha pronunciat un discurs en què ha demanat més espais d’entesa entre l’administració i el sector privat. “Estem cansats de resoldre problemes i necessitem reptes estimulants, creatius i efectius. Necessitem horitzons reconstituents i isotònics”, ha manifestat Abad, en relació a les eines que calen per consolidar la sortida de la crisi econòmica que ha comportat la pandèmia i reformular el model econòmic. “Ens pertoca a tots i totes, és a dir, és responsabilitat compartida, la sortida d’aquest atzucac. Per separat no ho aconseguirem perquè, a més, cal fer-ho bé i ràpid”, ha indicat, tot demanant professionalitat i transparència en la gestió dels fons europeus Next Generation i una fiscalitat més competitiva.

20.25 hores. Cecot reconeix la trajectòria professional d’Antoni Esteve i Victòria Piany

Antoni Esteve, president i fundador de Lavinia i Victòria Piany, vicepresidenta i fundadora del mateix grup, reben el reconeixement a la Personalitat 2021.

Lavinia és un grup de comunicació, continguts i tecnologia que fa 27 anys que crea, produeix i difon continguts digitals i audiovisuals. La seva missió és oferir solucions de comunicació i tecnologia i generar continguts per a tots els suports i formats, mantenint sempre un compromís amb la innovació, la societat i les persones. L’actiu principal del Grup Lavinia són les més de 800 persones que aporten la seva experiència i talent des de Barcelona, Madrid, Sevilla i 12 ciutats espanyoles més, així com des de Brussel·les, París, Berlín i Washington.

20.20 hores. EarlyWarning Europe és l’associació empresarial distingida enguany

EarlyWarning Europe (EWE) és una gran xarxa de suport per a empreses en dificultats que va néixer a Dinamarca fa més de 10 anys. L’objectiu d’aquesta associació d’àmbit europeu és promoure l’emprenedoria i el creixement de les pimes a tot Europa. Un element clau és crear condicions marc sòlides per a les persones emprenedores i les empreses de tots els sectors que els puguin ajudar a afrontar reptes clau, com ara gestionar una crisi, fer front a la fallida d’un negoci i obtenir una segona oportunitat.

20.15 hores. RobinGood obté el 6è Reconeixement CaixaBank a la PIME responsable

RobinGood és una empresa social d’alimentació que ofereix productes artesans i de proximitat fabricats per persones en exclusió social. L’empresa, fundada el 2018, neix amb l’objectiu d’oferir als consumidors “aliments amb ànima que contribueixin a canviar vides”. El jurat ha valorat el projecte desenvolupat per l’equip destinat a conscienciar als consumidors pel consum de producció local, de productes desenvolupats per persones en risc d’exclusió social, de productes d’envasos sense plàstics i de productes artesanals.

 20.12 hores. Nixi for Children, millor jove iniciativa empresarial 

“Nixi for Children” va néixer per acompanyar als nens i a les nenes i a les seves famílies durant una operació o intervenció hospitalària amb la finalitat d’ajudar-los a reduir l’ansietat amb realitat virtual preparatòria. A través del “NixiKit”, els pacients i les seves famílies poden preparar-se a casa veient en primera persona com serà el dia de la seva intervenció i visitar l’hospital en realitat virtual. És una iniciativa nascuda a Barcelona i qua ja ha arribat a sis hospitals catalans.

 •20.10 hores. IMC Toys, reconeixement a la transformació digital a la indústria 

La companyia terrassenca va estrenar en plena pandèmia el seu primer showroom virtual. El jurat ha posat en valor aquest projecte impulsat per a mantenir la relació i comunicació tant amb clients directes (B2B), com en relació amb el consumidor final (B2C) en un any l’impacte de la Covid-19 va obligar a cancel·lar tots els marcs de demostració de productes a nivell nacional i internacional.

•20.07 hores. Calbet, reconeixement la transformació digital del comerç

L’empresa d’electrodomèstics de Viladecans ha estat distingida pel seu esforç en l’adaptació al comerç digital. El jurat ha valorat l’esforç desenvolupat per l’empresa en la generació de contingut digital, l’ús de sistemes basats en intel·ligència artificial orientats a informar i assessorar al públic en un moment on el comerç es va veure obligat a tancar les botigues físiques, així com la implementació de nous processos i desenvolupament de sistemes de monitorització a temps real i des de qualsevol dispositiu, incloent el seguiment dels RAEE (600 tones retirades i reciclades l’any 2020).

•20.02 hores. Serafí Indústries Gràfiques, reconeixement al compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat 

L’empresa terrassenca s’endú el primer guardó dins de concurs d’aquest any. El 33% del consum elèctric actual de la companyia prové de la planta d’Energia Solar Fotovoltaica ubicada a les seves instal·lacions de Terrassa, amb la qual aconseguiran un estalvi en emissions de CO2 de 53.000 Kg (equivalent a 3.775 arbres), un estalvi energètic 161.459 kW i un estalvi econòmic assolit de 19.200 €/any.

Jaume i Maite Gázquez recullen el premi de mans del president del Port de Barcelona, Damià Calvet.

•20.00 hores. Comença l’entrega de premis

Floristeria Gras i Torrents Padrós recullen el reconeixement de Cecot com a empreses centenàries. La primera es dedica al món de les flors des de fa 117 anys i la segona, a la peixateria, des fa 113 anys.

•19.50 hores. El president del Cercle Cecot de Joves Empresaris, Paco Hoya, demana més seguretat física i jurídica.

El president del Cercle Cecot de Joves Empresaris, Paco Hoya, és el primer membre de la patronal que puja dalt de l’escenari. Hoya ha demanat al Consistori que aposti pels empresaris locals i que els doni serveis i iniciatives a mida de la tercera ciutat de Catalunya, “posant Terrassa en la posició que es mereix dins del país”. Demana aprofitar el Mundial de Hockey femení de 2022 per impulsar també el comerç i el teixit econòmic del municpi, alhora que insta la Generalitat a aportar més seguretat física i jurídica als empresaris, recordant que sense ells “la societat del benestar que tenim no podria existir tal com la coneixem”.

•19.45 hores. En marxa.

Amb una mica de retard, comença la gala d’entrega de la 26a edició dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial. El presentador de l’acte, Xavi Coral, dona la benvinguda als assistents. “Estem contents de poder tonar a celebrar aquesta nit amb unes condicions pràcticament normals”, ha destacat Coral.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, també ha adreçat unes paraules a l’auditori a través d’un missatge projectat a la pantalla: “En aquesta crisi hem vist una gran capacitat d’adaptació del teixit empresarial i ara us toca una altra etapa de grans reptes amb un augment del preu de l’energia i de les matèries primeres i problemes d’aprovisionament però també amb grans oportunitats com els fons Next Generation. Necessitem més que mai esperit empresarial i esperit emprenedor”, ha manifestat.

•19.25 hores. Tot a punt per començar.

La gran majoria d’assistents a la gala de la Nit de l’Empresari ja han arribat al Teatre Principal de Terrassa. El president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs, els tinents d’alcalde Isaac Albert i Lluïsa Melgares, l’exconseller Josep Rull… Ells i molts altres empresaris, polítics i membres del teixit social i associatiu comencen a ocupar els seus llocs. La gala és a punt de començar.

•19.00 hores. El millor escenari possible. 

El Teatre Principal obre les portes a la gala anual de la Cecot. Com va anunciar Antoni Abad, president de la patronal, els premis tornen a Terrassa amb il·lusió després de celebrar-se durant cinc anys a Barcelona i un any en blanc per la pandèmia. Els primers convidats arriben al Teatre.

Nebridi Aróztegui

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top