Publicitat
Gent de Terrassa

“Donar un cop de mà sempre et dona una satisfacció”

/ Nebridi Aróztegui

Ramon Guinjoan, empresari

Costa molt encabir totes les experiències, tant en l’àmbit personal com professional, que ha dut a terme durant tota la seva vida. Mentre treballava a una empresa del sector del tèxtil, va estudiar per a mestre industrial. “La meva especialitat era fer dibuixos de roba. M’encantava i em va servir molt quan vaig anar a la mili”, comenta.

Va fer-la a Mallorca, on li van demanar “una missió molt delicada”, que consistia a fer uns planells per unes coves on es pogués entrar en barca. El treball, afirma, era pel Pentàgon i les coves eren “per ser magatzems de míssils amb càpsules nuclears de la sisena flota dels Estats Units al Mediterrani. “Em van fer jurar que mai diria res i vaig complir, fins que, fa uns anys, van desclassificar aquests documents”. Arran d’això, “em van demanar si volia treballar amb ells”, apunta. I va acceptar. Li demanaven informació sobre la situació a Espanya en els anys finals de la dictadura.

Ha treballat a altres sectors, i ha fet de comercial i també de cap de compres. Va obrir unes botigues de roba, de nom Can Guim, que van tenir un gran èxit i una gran expansió. “Anava allà on veia que tenia més a guanyar”, explica.

De sempre s’ha implicat en tasques de voluntariat, com per exemple, en els bombers. “Donar un cop de mà sempre et dona una satisfacció”, assenyala.

Durant molts anys s’ha dedicat a col·leccionar segells, una afició que, assegura, “no serveix per res, perquè no valen res”. També ha col·leccionat monedes i “coses d’aquestes”, explica.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top