Publicitat
Gent de Terrassa

“En el tema de salut mental és important una detecció precoç”

/ Nebridi Aróztegui

Ester Pérez Lite, treballadora i pèrit social

Es va formar en Treball Social, en el vessant de forense. “És una especialització molt nova i em vaig decidir per una vivència meva personal, en la qual vaig necessitar suport i ho vaig trobar un camp molt interessant”, explica. Comenta que “molta gent quan es troba en una situació judicial no sap con sortir-se’n” i l’ajut dels pèrits és molt rellevant.

“Els camps que m’apassionen són la salut mental i les addiccions”, manifesta, i saber “què passa pel nostre cervell i què necessita quan no està bé i oferir-li el suport, a i m’agrada molt”. Considera que la societat actual “està molt malalta respecte a la salut mental i s’ha de fer una tasca important per una detecció precoç” i per lluitar contra els estigmes i té clar que “és important que la persona pugui decidir, perquè a vegades els professionals tendim a ser una mica paternalistes”.

En l’actualitat exerceix de treballadora social i directora del centre de dia d’ALBA, d’ajuda i tractament de les addiccions, i també presideix ALEI, l’Associació Local d’Entitats per a la Inclusió de Terrassa. Creu que “s’ha de fer més prevenció i donar més informació als adolescents”, especialment de substàncies com el cànnabis o productes com l’alcohol. “La majoria de vegades no saben els efectes que tenen en el seu cos”, lamenta.

En el temps d’oci li agrada molt córrer. “Ho havia deixat i ara ho ha tornat a recuperar”, diu. Li agrada viatjar i preparar els viatges. Llegeix “quan puc” i també veu sèries televisives

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top