Publicitat
GentDT

Prepareu el vostre gran dia

La primavera, amb l’arribada del bon temps, és l’època de l’any en què es concentren més bateigs, comunions i casaments, tot i que de bodes també n’hi ha moltíssimes a l’estiu. No obstant això, convé ser previsor i començar a organitzar aquestes cerimònies com més aviat millor.

Primer de tot, aquestes celebracions requereixen una cura de la nostra imatge personal i una recerca del lloc ideal i dels professionals adequats per dur-les a terme. De fet, en una cerimònia, hem de tenir en compte molts elements: des del lloc on es realitzarà i les persones que hi convidarem, fins a la roba, el calçat i els complements que lluirem, passant per la decoració i els diversos serveis que necessitarem com, per exemple, càterings, fotògrafs i videògrafs, perruqueria i estètica, flors, pastissos, lloguer de vehicles nupcials, grups de música o d’animació, wedding planners (organitzadors de casaments), etc.

Si som convidats, escollir el regal que farem també forma part de la feina.

En casaments, el moment ideal per començar amb els preparatius és un any abans de l’enllaç. El primer que cal és concretar la data amb l’església o el jutjat i, seguidament, començar a buscar un restaurant o lloc per celebrar el convit. A partir d’aquí, els experts recomanen seguir una bona planificació. Sis mesos abans, hem de començar a mirar els vestits, preparar la llista de convidats i anar al restaurant a fer la prova del menú. També hem de pensar en diferents destins per a la lluna de mel i tenir clar el tipus de reportatge fotogràfic que ens agradaria.

Quan quedin quatre mesos per al casament, haurem d’enviar les invitacions, contractar el fotògraf, buscar qui s’encarregui de la música, decidir padrins i dames d’honor, si s’escau, i començar a valorar diferents opcions per a serveis. Tres mesos abans és el moment idoni per a tramitar la documentació necessària per al casament religiós o civil, triar i encarregar els detalls per als convidats i comprar els últims complements per a la núvia i el nuvi. Quan quedin dos mesos, caldrà encarregar les aliances. Un mes abans, haurem de fer la penúltima prova dels vestits i la prova de pentinat i maquillatge, així com encarregar el ram de la núvia. A dues setmanes de l’enllaç, haurem de tancar la llista definitiva de convidats per facilitar-la al restaurant i fer l’última prova dels vestits.

En bateigs, el primer pas és triar els padrins, quelcom molt important, ja que, segons la tradició, seran els protectors del nen i els substituts dels pares en cas de l’absència d’aquests. En segon lloc, cal escollir el lloc i la data de la cerimònia. Cal, primer de tot, contactar amb l’església que més ens agradi i preguntar en quines dates celebren bateigs. El millor és decidir una data amb temps i comprovar si la parròquia està disponible aquest dia, ja que algunes esglésies estan molt sol·licitades i tenen l’agenda plena durant mesos.

Cal tenir en compte els records per als convidats (clauers, imants, marca pàgines…) i, per descomptat, la roba del bebè. Durant la cerimònia, hi ha algunes lectures, pregàries i cançons que poden escollir-se per fer que la celebració sigui més personal. I quan aquesta hagi acabat, podem convidar a família i amics a dinar o a berenar, sigui a casa o a un restaurant.

Les comunions funcionen de forma similar tot i que si l’infant ha assistit a classes de catequisme, se’ns proposarà una data per la cerimònia amb la resta de companys del curs. Si ens va ve, podem accedir-hi; si no, també podem buscar data i lloc pel nostre compte. Sigui com sigui, també haurem de prestar atenció a la vestimenta del nen o nena, als recordatoris per als invitats i al posterior dinar o berenar de celebració. En aquest cas, també és interessant contractar alguns monitors de lleure, un pallasso o un grup d’animació //

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top