Publicitat
Terrassa

Condemna per tràfic de cocaïna

Els han enxampat uns mossos. Un acaba de comprar una paperina de cocaïna a un altre i decideixen retornar la droga un, els diners l’altre, en veure’s sorpresos. Ja és tard per a desfer el camí. En la transacció observada està demostrat el delicte. Això es dedueix de l’escrit del fiscal que acusa el venedor en aquella operació d’un delicte de tràfic de drogues i reclama una condemna de quatre anys de presó. L’Audiència Provincial té previst jutjar avui al presumpte traficant.

El 3 d’octubre del 2017, al migdia, dos individus es van trobar al carrer del Consell de Cent. Segurament no era casual la presència d’uns mossos molt a prop. Els agents van veure l’escena: un dels individus va lliurar alguna cosa (una bosseta de paper) a l’altre, que va pagar 50 euros a canvi de la mercaderia.

Els agents ja sospitaven de quina mercaderia es tractava. Van intervenir. Venedor i comprador es van veure sorpresos en el tràngol de l’intercanvi. Segons el fiscal, van decidir retornar-se els béns lliurats en veure’s descoberts. Però els mossos van identificar i van escorcollar als dos protagonistes.

Expulsió
Al presumpte venedor li van confiscar la bosseta venuda/recuperada i una altra més. La primera contenia 0,40 grams de cocaïna, amb una riquesa en coca base del 81 per cent. El segon embolcall portava 0,43 grams de la mateixa substància, amb una riquesa del 75 per cent. El sospitós portava així mateix 210 euros “provinents de la seva activitat il·lícita”, apunta el Ministeri Públic en les seves conclusions provisionals.

L’acusat, de 24 anys, és autor d’un delicte contra la salut pública “en la seva modalitat de substàncies que causen greu mal per a la salut”, afegeix el fiscal, que reclama la imposició d’una pena de quatre anys de presó i el pagament d’una multa de 50 euros. Com l’imputat, d’origen dominicà, estava a Espanya de manera irregular, el Ministeri Públic interessa que la pena de presó se substitueixi per l’expulsió de territori nacional amb prohibició de retorn de cinc anys.

Publicitat
To Top