Publicitat
Terrassa

La doctora de MútuaTerrassa Lucía Boix rep el Premi Dr. Joan Costa Roma

La metgessa s’ha endut el guardó per un treball que proposa millorar el diagnòstic de la pneumònia pneumocòccica amb una PCR en temps real

La Junta Comarcal del Vallès Occidental del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) ha premiat la doctora de MútuaTerrassa Lucía Boix amb el Premi Dr. Joan Costa Roma 2021, dotat amb 3.000 euros.

Especialista en medicina interna, Boix s’ha endut el guardó pel seu treball Improvement of Pneumococcal Pneumonia Diagnosis Using Quantitative real-time PCR Targeting lytA in Adult Patients: A Prospective Cohort Study, que proposa usar una PCR en temps real per millorar el diagnòstic de la pneumònia pneumocòccica, malaltia infecciosa que afecta els pulmons i que està causada pel bacteri pneumococ, el qual pot provocar inflamació i excés de secrecions.

El premi vol recordar la figura del Dr. Joan Costa Roma, metge sabadellenc especialista en Medicina Interna, que amb el seu treball i dedicació va esdevenir un referent de l’especialitat, implantant el nou model de gestió sanitària pública integrada de coordinació entre l’assistència primària, l’hospitalària i la sociosanitària. Es tracta d’un guardó per a treballs d’investigació en l’àmbit hospitalari que enguany ha arribat a la seva 9ena edició.

L’acte d’entrega es va dur a terme aquest dijous a la sala d’actes de la Masia Freixa i va comptar amb l’assistència de la presidenta de la Junta Comarcal del Vallès Occidental, Montserrat Garcia, i el vicepresident del CoMB, Jaume Sellarès.


  
  
  
El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top