Publicitat
escales plaça de la unitat de Terrassa projecte per fer rampa Alberto Tallón (3)
Terrassa

L’Ajuntament farà una rampa a les Arenes

Demanda veïnal a la plaça de la Unitat

Escales a la plaça de la Unitat / ALBERTO TALLÓN

És un projecte prioritari per a l’Ajuntament, si bé encara sense data de començament. El govern municipal ha atès les demandes de veïns de les Arenes per construir una rampa per a discapacitats a la plaça de la Unitat i un equip de tècnics ja ha inspeccionat el sector, situat davant de l’avinguda del Vallès, a tocar del pont de les Arenes. Ara mateix la pujada només es pot fer per unes escales.

La reivindicació ve de fa anys. Els veïns demanden una solució per a un tram que consideren de difícil accessibilitat en aquest àmbit d’entrada al barri des del Sud, des de l’altra banda de la via del tren, on està el camp del San Cristóbal.  Aquest és un accés molt freqüent a les Arenes des del centre comercial Terrassa Plaça, però molts veïns, sobretot persones grans que carreguen bosses o arrosseguen carros de la compra, tenen problemes per salvar el desnivell per les escales de fusta, de travesses de via. Alguns vianants es veuen obligats a agafar un camí alternatiu. És més llarg, però costa menys, donar la volta pel carrer de la Pineda i el del Puigmal. Són uns 400 metres de més.

Els veïns, com l’actiu Pablo Gómez, demanen una rampa amb un desnivell del 8% que sepertengi en la pujada. Ha de ser una rampa d’uns quinze metres, ampla, perquè hi càpiga per la sendera una cadira de rodes, destaca l’associació de veïns de les Arenes-la Grípia-Can Montllor. Al costat de les escales es va instal·lar un carril metàl·lic per ajudar a pujar els carros de la compra, però aquesta estructura no és útil, segons l’entitat veïnal. Entre altres motius, perquè està col·locada a la banda esquerra. Una altra reclamació veïnal se centra en una barana de la plaça que va quedar incompleta i, per tant, genera inseguretat pel perill de caigudes pel desnivell.

Tècnics municipals treballen en el projecte, afirma l’Ajuntament, i estudien la millor opció per ubicar-hi una rampa, tenint en compte l’opció apuntada pels veïns. El Consistori asegura que el projecte és prioritari, pero encara no por donar una data exacta d’execució. El regidor de Manteniment Urbà, Parcs i Jardins i Obres Públiques, Raúl Ibáñez, s’ha entrevistat ambs els peticionaris i els manté informats dels passos tècnics, com les inspeccions topogràfiques, que s’han efectuat per fonamentar el pla d’execució.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’Ajuntament farà una rampa a les Arenes
To Top