Publicitat
Aula buida Escola Montserrat vaga professors
Terrassa

Uns 2 mil confinats en escoles de Terrassa

La sisena onada de la pandèmia impacta en els centres escolars de la ciutat. La gran majoria tenen persones confinades però segons dades d’Educació no hi ha cap classe aïllada

Una aula buida / nebridi arótzegui

La sisena onada de la pandèmia es nota ja en aquesta tornada a l’escola després de les vacances de Nadal. Segons les dades publicades pel Departament d’Educació a l’aplicatiu TraçaCovid, Terrassa suma al volant de 2.000 persones confinades als centres educatius de la ciutat (entre educació infantil, primària, secundària, formació professional, formació d’adults, educació especial i escola oficial d’idiomes). La gran majoria són alumnes, però també hi ha personal docent i d’administració.

El centres amb més persones confinades en números absoluts són algunes de les escoles més grans de la ciutat: l’escola Petit Estel – La Nova, amb 82 confinats; l’Escola Pia de Terrassa, amb 77; i el Sagrat Cor de Jesús i el Liceo Egara, amb 67 cadascuna.

Es dona la circumstància, però, que no hi ha cap grup complet confinat. I és que des de l’inici d’aquest segon trimestre del curs, el protocol marca que només cal confinar classes senceres quan hi hagi almenys cinc positius o aquests siguin almenys el 20% dels alumnes. A més, des d’aquest dimecres, els contactes estrets no cal que es facin el test d’antígens si han passat la malaltia en els últims tres mesos i poden continuar anant al centre educatiu amb normalitat independentment del seu estat de vacunació.

Si opten, tanmateix, per precaució, per fer-se una autoprova comprada a la farmàcia, a partir d’aquest dissabte hauran de pagar, com a molt, 2,94 euros. I és que ahir la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments va fixar en aquesta xifra el preu màxim de venda de tests d’antígens a les farmàcies.

Tercera dosi per a majors de 18

L’organisme, presidit pel Ministeri de Sanitat i que compta amb representació dels ministeris d’Hisenda, Afers Econòmics, Indústria i de les autonomies, ha acordat per “unanimitat” el preu màxim de venda al públic, una mesura que pretén que les proves d’autodiagnòstic tinguin un preu “el més assequible possible mantenint l’equilibri necessari perquè estiguin disponibles”, va explicar ahir la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que va precisar que la mesura entrarà en vigor dissabte, després de la seva publicació avui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Darias també va informar ahir que la Comissió de Salut Pública espanyola ha aprovat que totes les persones de més de 18 anys puguin rebre la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19.

Davant l’avenç de la variant òmicron, la Comissió de Salut Pública va avalar a mitjans de gener la tercera dosi a les franges d’entre 59 i 50 anys i continuar amb la de 49 a 40 anys. Un mes després ho amplia a la resta de franges de persones majors d’edat que encara no la podien rebre, començant “de forma endreçada, de major a menor”. Així, els propers en rebre la tercera dosi seran els de la franja de 39 a 30 anys.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Uns 2 mil confinats en escoles de Terrassa
To Top