Publicitat
Terrassa

Les claus per triar un bon llibre

Els passos a seguir per trobar una bona història a la llibreria o la biblioteca

/ Nebridi Aróztegui

Sant Jordi és el dia de l’any en què més llibres es venen a Catalunya. Les opcions són moltes, però acabar topant amb una història que et captivi no és sempre fàcil. Pilar Parras, que va ser professora de Llengua i Literatura Catalana, i que coordina un club de lectura a la BD2, ens explica com s’ho fa ella.

1. Abans d’escollir un llibre, cal tenir clar què s’hi vol trobar. Els interessos personals i els gustos per determinats gèneres s’han de tenir en compte tant si es vol fer un bon regal com si el llibre és per a un mateix.

2. Seguir l’actualitat literària i la informació que van publicant els mitjans de comunicació, tant generalistes com d’especialitzats, és una bona opció per a conèixer nous llibres.

3. Si t’agrada algun autor en particular, pots seguir-lo a les xarxes per assabentar-te de quan publica un nou llibre.

4. Quan entris a la llibreria o a la biblioteca, no tinguis por de perdre-t’hi. Si tens molt clar el que busques, ves-hi directament, però si no, passeja amb calma i remena a fons. Potser descobriràs algun tresor.

5. Un títol cridaner o una portada atractiva no són sempre sinònims d’un bon llibre. Potser tens sort i l’encertes, però és aconsellable que no et fixis només en aquests dos aspectes sinó que llegeixis la sinopsi (acostuma a estar a la contraportada) i la primera pàgina del llibre per veure si t’enganxa.

6. Si tens preguntes o no tens clar cap on tirar, no dubtis en deixar-te aconsellar. Demana assessorament al llibreter o bibliotecari. Es passen el dia envoltats de llibres i no hi ha ningú millor que ells per preguntar-los.

7. Una bona opció és escoltar les recomanacions de persones properes com ara d’amics o familiars, sobretot si són grans lectors. Potser teniu gustos similars i us poden agradar els mateixos llibres.

8. Si t’agrada llegir, pots apuntar-te a un club de lectura. A Terrassa n’hi ha moltíssims, tant de més genèrics com d’especialitzats en gèneres concrets. Participar-hi és una gran manera de descobrir escriptors i obres tant clàssiques com modernes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top