Publicitat
Terrassa

La Mesa assumeix la responsabilitat de la publicació del vot delegat de Puig

Els independentistes confien que el pacte serà suficient perquè els funcionaris tractin el diputat de Junts com la resta

La majoria independentista de la Mesa del Parlament ha acordat aquest dijous a la nit assumir “la plena responsabilitat” de la publicació de l’acta de la sessió del ple en la qual consti que el vot delegat del diputat terrassenc de JxCat Lluís Puig ha estat comptabilitzat, amb el que mantenen el seu repte al Tribunal Constitucional.

Segons han indicat els membres de la Taula en finalitzar la reunió extraordinària mantinguda aquest dijous a la nit després del ple de la càmera, els tres partits independentistes -ERC, JxCat i la CUP- s’han compromès a assumir “totes les responsabilitats polítiques i jurídiques per garantir el dret al vot del diputat Lluís Puig.

El secretari tercer de la Taula i diputat de la CUP, Carles Riera, ha publicat a Twitter: “Ens plantem davant la repressió de l’Estat i assumim totes les responsabilitats polítiques i jurídiques per garantir el dret al vot del diputat Lluís Puig”. “Avui la Mesa del Parlament -afegeix- hem signat un acord per passar del simbolisme als fets”, i ha explicat als periodistes que acostumen a signar l’acta de cada sessió plenària la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i ell mateix com a secretari tercer de la Mesa.

El compromís adquirit per la Mesa suposa, en teoria, alliberar a qualsevol funcionari del Parlament de responsabilitat per la publicació de les actes en les quals es reculli el vot delegat de Puig, i aquest és el motiu pel qual dimecres, en el marcador electrònic de la cambra, no apareixia reflectit aquest vot, a petició dels treballadors de la institució.

Fonts de la presidència del Parlament han indicat que es tracta de “una exempció de responsabilitat per als funcionaris i una assumpció” per part de la Mesa, ja que “les decisions polítiques les han de prendre els polítics i no els treballadors”. Les mateixes fonts han explicat que les actes de les sessions plenàries acostumen a trigar “diversos dies o setmanes” a ser publicades.

El vot de Lluís Puig, que va comptabilitzar verbalment la presidenta del Parlament, però no es va veure reflectit en el marcador electrònic de la cambra, es va tenir en compte en la validació d’un decret llei d’integració de centres educatius, la primera que posava a prova la decisió de desoir al TC.

La decisió s’ha pres amb els vots en contra dels membres de la Mesa del PSC, tal com va succeir en l’anterior reunió destinada a tractar aquest mateix assumpte.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top