Publicitat
Oficines municipals Plaça Didó coronavirus COVID 19
Terrassa

Trontolla el pagament fiscal a la carta per 2023

El govern valora la possibilitat d’ajornar-lo a 2024 per no afegir tensions a la tresoreria municipal

El pagament a la carta ha de permetre agrupar els impostos i fraccionar el pagament al llarg de l’any / nebridi aróztegui

El novembre de 2020, el ple va aprovar per unanimitat, i a proposta de Junts per Terrassa, la implantació del pagament a la carta dels tributs municipals. La mesura ha de permetre als contribuents agrupar tots els impostos i taxes -IBI, vehicles, taxa d’escombraries, etc.- i decidir si es paguen en quotes fraccionades, triant la periodicitat. La nova dinàmica de pagament a mida havia d’entrar inicialment en funcionament el gener de 2023, però en aquest moment trontolla.

La implantació de la mesura ha obligat a incorporar un nou gestor informàtic a l’administració tributària local, que estarà operatiu a principis d’any, segons va confirmar dijous en comissió informativa.

La migració de dades dels padrons al nou sistema, però, pot no estar enllestida fins al febrer. Això implicarà que difícilment es podrà fer un pla de pagament a mida de tots els tributs des de principis d’any, “La idea és poder cobrar l’IBI ja amb el nou sistema, però probablement no encara el pla personalitzat”, van dir des dels serveis tècnics.

Isaac Albert, tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, va afegir un nou argument al possible ajornament del tribut a la carta. “No és un no -va puntualitzar-, però estem valorant l’impacte que pot tenir en la tresoreria municipal en un exercici que no serà fàcil”.

La Hisenda municipal decidirà les pròximes setmanes si finalment ajorna el pagament dels tributs a la carta. Ho farà durant el debat de les ordenances i del pressupost de 2023. La previsió és portar-los a ple els mesos d’octubre i novembre, respectivament. Junts ja va deixar clar en comissió el seu desacord amb un nou ajornament de la mesura aprovada unànimement.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Trontolla el pagament fiscal a la carta per 2023
To Top