Publicitat
Terrassa

Homenatge a la gent gran al Saló de Sessions de l’Ajuntament

Aquest octubre es programen sessions de cinema, teatre i activitats físiques

Foto de família a l'Ajuntament de Terrassa

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presidit avui l’acte institucional de commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran, que ha tingut lloc al Saló de Sessions.A més de l’alcalde, han intervingut a l’acte la regidora de Gent Gran, Mónica Polo, i tres representants dels diferents agents socials amb representació al Consell Municipal de la Gent Gran.

El president de la Federació de Centres i Associacions de Gent Gran de Terrassa i Comarca, Miquel Mariano, ha parlat en nom de les Associacions de Gent Gran; Josep Ferrer, membre de iai@flautes, de la Comissió de Residències Públiques i de la Cooperativa Benviure, ha intervingut en nom dels moviments de persones grans. Finalment, el president local de Creu Roja, Marià Gàllego, ha parlat en representació de les entitats sense ànim de lucre que treballen amb persones grans.

L’acte, al qual també han assistit portaveus dels grups municipals i membres de la corporació local, ha finalitzat amb l’actuació musical de la soprano Laia Camps.

La soprano Laia Camps ha tancat l’acte amb una actuació musical al Saló de Sessions

El Dia Internacional de la Gent Gran es commemora arreu del món des del 1991, arran una resolució de l’Assemblea General de Nacions Unides de l’any anterior. Posteriorment, nombrosos països i ciutats han instaurat un mes de la Gent Gran per donar un major protagonisme al col·lectiu de persones grans i reivindicar el seu valor i la seva aportació a la societat.

Enguany, l’Ajuntament de Terrassa ha recopilat diferents activitats que es fan durant el mes d’octubre organitzades per persones grans o relacionades amb aquest col·lectiu. El programa es pot consultar a la pàgina web municipal i inclou una dotzena d’activitats fins al 28 d’octubre, entre les quals hi ha xerrades, cinema, espectacles i activitat física.

L’Assemblea General de Nacions Unides va proclamar aquesta data l’any 1990 com una jornada que havia de servir per reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i per vetllar per una vellesa digna i segura.

Amb les propostes d’activitats que es realitzen en el Programa del Mes de la Gent Gran-Octubre 2022, es pretén contribuir a que la ciutadania vagi transformant progressivament la percepció que moltes persones tenen de la vellesa i trencar els prejudicis per qüestions d’edat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Homenatge a la gent gran al Saló de Sessions de l’Ajuntament
To Top