Publicitat
Futura estacion de tren RENFE Terrassa Oest en La Maurina Can Boada CA n'Aurell
Terrassa

TxT reclama que s’acceleri el projecte de l’estació Terrassa Oest

El partit denuncia que la tramitació ministerial incompleix el compromís que estaria enllestida el 2025

Punt on és previst construir la futura estació a Can Boada / Nebridi Aróztegui

Tot per Terrassa (TxT) proposarà en el ple municipal de setembre que l’Ajuntament demani al Ministerio de Transportes que acceleri el procés de redacció de l’estudi informatiu per desenvolupar l’estació de Terrassa
Oest a Can Boada. Aquest estudi ja es va adjudicar a una consultora especialitzada, Meta Engineering, el 21 d’abril. Fa, doncs, més de cinc mesos que aquest tràmit està pendent, i que ha de permetre poder iniciar la licitació
del projecte amb l’objectiu que l’estació sigui una realitat el 2025. La formació que lidera l’alcalde Jordi Ballart remarca que la construcció d’aquesta nova estació de Rodalies és una de les prioritats de l’actual programa de govern juntament amb la proposta de l’estació de Ferrocarils de la Generalitat a Terrassa Sud.

179.000 persones a menys de mil metres d’una estació

Tot per Terrassa recorda que aquesta estació, que s’ubicarà a la confluència entre la Ronda de Ponent, el Passeig del Vint-i-dos de Juliol i el carrer del Doctor Fleming, és prioritària per donar servei amb transport públic a una part significativa de la ciutat (La Maurina, Can Boada Casc Antic, Can Boada del Pi, Roc Blanc i Ca n’Aurell), així com a nous sectors urbanitzables com Can Marcet i les Aymerigues. Amb la nova estació de la línia R4 Barcelona-Terrassa-Manresa, la població situada a menys de mil metres d’alguna de les estacions de la ciutat passaria de 162.000 a 179.000 persones. Les previsions detallen que, en la situació actual, l’estació tindria uns 1.800 viatgers diaris, però que en deu anys podria ser superior als 5.000.

L’Estació ja figurava en les previsions del Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015, aprovat pel Consell de Ministres el 2009, i també formava part del Pla Director de d’Infraestructures de la ATM (Autoritat del Transport Metropolità) on es preveia la seva construcció pel 2020. Malgrat aquest previsió no es va iniciar la redacció del projecte. El passat 2020 l’aleshores ministre de Transports José Luis Ábalos, va anunciar la previsió de construcció immediata de Terrassa Oest per tenir-la enllestida el 2025.

Amb tot, fins al 21 d’abril de 2022 no s’ha anunciat l’adjudicació del contracte per redactar els estudis informatius, que poden trigar fins a 24 mesos. Si l’estudi informatiu s’enllesteix l’abril de 2024, caldrà encara iniciar la licitació, adjudicar el contracte i executar les obres, calendari que sobrepassaria el compromís del Ministeri de posar en marxa el servei el 2025.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
TxT reclama que s’acceleri el projecte de l’estació Terrassa Oest
To Top