Publicitat
Comarca

El Govern estudia els acords del Parlament per impugnar-los

Publicitat

El Govern ha anunciat aquesta nit que està “estudiant el contingut” de les iniciatives aprovades aquest dijous al Parlament de Catalunya “per impugnar i actuar jurídicament contra les citades resolucions”.

El Parlament ha aprovat una resolució en la qual reivindica la “legitimitat de la desobediència civil i institucional” per defensar “drets civils, polítics i socials” i ha reviscut escenes de tensió després de la presó decretada per a set membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR).

La Cambra ha aprovat també una resolució de la CUP -que ha rebut el suport de JxCat i ERC, el vot en contra de PSC, comuns i PPC, mentre que els diputats de Ciutadans no han votat- que reivindica el 1-O com un “referèndum legítim i legal”. La iniciativa, a més, subratlla la “legitimitat de la desobediència civil i institucional, com a instruments en defensa d’aquells drets civils, polítics i socials que puguin ser lesionats”.El text invoca resolucions sobiranistes prèvies que van ser tombades pel Tribunal Constitucional, la qual cosa ha motivat els advertiments dels lletrats.

Publicitat

Amb els vots a favor de JxCat, ERC i la CUP, el Parlament ha aprovat també una resolució en la qual es demana la “retirada” dels efectius de la Guàrdia Civil que es troben a Catalunya, així com la dimissió de la delegada del Govern, Teresa Cunillera. I en una altra resolució impulsada pels independentistes, es planteja una resposta institucional a la sentència del ‘procés’ que passada pel “exercici del dret a l’autodeterminació” i per reclamar una “amnistia” si hi ha condemnes.

En el seu comunicat, el Govern cita totes aquestes resolucions per advertir que ja les està estudiant per actuar contra elles.

Publicitat
To Top