Publicitat
Comarca

Prova pilot per al binomi bici-tren a Sant Cugat

El projecte inclou 18 bicicletes estacionades al costat de l’estació de FGC de Mira-sol

Sant Cugat del Vallès acull des de dilluns la prova pilot Hub Sant Cugat, que té l’objectiu de fomentar la intermodalitat entre tren i bicicleta a l’hora de planificar desplaçaments. Es tracta d’un estacionament de 18 bicicletes que s’ubica al centre comercial de Mira-sol, just a tocar de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat, i que gestiona l’AMB a través del sistema Bicibox.

També s’ha creat un sistema de transport de mercaderies lleugeres en bicicleta disponible per a tots els usuaris, amb la finalitat d’impulsar l’ús de vehicles no contaminants per fer el recorregut entre botigues o el supermercat fins a casa. El plantejament implica estendre l’experiència si es demostra la seva eficàcia.

Per accedir-hi s’ha d’estar donat d’alta al sistema, de manera que només hi poden entrar persones acreditades, de les quals es té detall de l’hora d’entrada i sortida. A l’interior també hi ha dotze taquilles amb endolls per carregar les bateries de bicicletes elèctriques, a més d’infladors i un taulell per reparar avaries bàsiques.

A banda, incorpora dues bicicletes amb una caixa davantera per a fer-ne ús. Està especialment pensat per als veïns que vagin a fer la compra al centre comercial i perquè després la puguin dur a casa còmodament gràcies a les bateries que incorpora la bicicleta.

En altres punts del país
“És una prova pilot, i en funció dels resultats, es mirarà de traslladar-ho en altres punts del país”, explica la presidenta d’FGC, Marta Subirà. El sistema implantat és el Bicibox, que gestiona l’AMB: “Garantim la seguretat i la vigilància de les bicicletes dels usuaris”, explica el director de Mobilitat de l’AMB, Joan Maria Bigues.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, assegura que volen emmirallar-se en allò que tant agrada de quan es viatja arreu. “La gent de Sant Cugat viatja molt, i quan tornem d’Europa quedem meravellats amb unes ciutats boniques, pacificades i referents, i ens hi emmirallem per fer-ho aquí”, explica.

En aquest sentit, Ingla admet que cal fer accions com aquesta per garantir el respecte amb el medi ambient, però que cal que tothom hi posi de la seva part. “El repte que tenim és convèncer la ciutadania, no només de què faci ús del HUB, sinó que és imprescindible canviar la nostra manera de viure i de moure’ns si realment volem fer una lluita efectiva contra el canvi climàtic”, afegeix.

El servei que s’ha posat en marxa a Sant Cugat és gratuït per un període que encara no s’ha especificat. El projecte, està finançat per l’EIT Urban Mobility, amb el suport de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT), un organisme independent de la Unió Europea.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Prova pilot per al binomi bici-tren a Sant Cugat
To Top