Comarca

Rubí tanca un tram de l’avinguda de l’Estatut per la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Serà diumenge al matí en el tram entre el carrer de les Basses i la plaça de l’Agricultura

L’Ajuntament vol convertir l’avinguda de l’Estatut en un carrer més de la ciutat / localpres

Rubí delimitarà diumenge un tram de l’avinguda de l’Estatut per al passeig dels rubinencs. La iniciativa es durà a terme en el marc de la Setmana europea de la mobilitat sostenible i segura, que se celebra del 16 al 22 de setembre sota el lema “Fes salut. Mou-te de manera sostenible”.

La localitat vallesana s’adhereix un any més a la proposta, que busca promoure hàbits de mobilitat més segurs, sostenibles i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, i visualitzar els possibles canvis que es poden implementar en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació. Com, l’any passat, delimitarà un tram de la coneguda via. En concret, entre les 10 i les 14 hores, es tallarà el trànsit al tram comprès entre la plaça de l’Agricultura i el carrer de les Basses.

L’objectiu és evidenciar com serà el futur de l’avinguda de l’Estatut: un espai amb una menor presència de vehicles, més amable, segur i sostenible. I és que la voluntat de l’Ajuntament de Rubí és convertir aquesta via en un carrer més de la ciutat.

Publicitat

Un carrer pacificat
A mitjans de 2019, l’avinguda ja va passar a titularitat municipal després que la Generalitat, responsable fins aleshores de la via, la cedís al Consistori. L’Ajuntament està treballant per fer possible aquesta reconversió en un carrer pacificat, on la ciutadania pugui passejar i on la circulació, que existirà, sigui més tranquil·la i, de retruc, es generin menys gasos.

Els vehicles estacionats al tram afectat podran desviar-se per la sortida més pròxima, però no podran tornar a entrar a l’avinguda, excepte en situacions excepcionals. En aquest cas, “s’intentarà realitzar el trajecte més curt possible per dins del tram indicat”, explica l’Ajuntament, que indica que també es facilitarà l’entrada i sortida d’aquelles persones que disposin d’una plaça d’aparcament en aquesta zona.

Enguany, la Setmana europea de la mobilitat sostenible i segura vol incidir en diferents eixos: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la Covid-19. I és que “existeix una estreta relació entre la salut mental-física i la mobilitat urbana, una qüestió que s’ha fet molt evident durant la pandèmia”, assegura el Consistori rubinenc.

Publicitat
To Top