Publicitat
Comarca

Tot a punt per a la festa d’hivern de Matadepera

El concurs de grimpaires és l’acte més esperat de les festes de Sant Sebastià que començaran dijous a Matadepera

Els joves del poble, baixant el pi abans de la plantada

Dijous es donarà el tret de sortida a les festes de Sant Sebastià, la gran celebració popular d’hivern de Matadepera. El programa d’activitats és farcit d’iniciatives culturals, socials, tradicionals i gastronòmiques. Aquest dia a les 19.30 es durà a terme l’ofrena del pi a la parròquia de Sant Joan. El pi ja és al poble. Es va triar el dia de Sant Esteve. El dia 15, dissabte vinent, es durà a terme un dels actes més multitudinaris i participatius de la festa major d’hivern de Matadepera, la Baixada del Pi. Com és tradicional, es farà després d’escoltar tres petards, al bosc de la Pedrera de l’Angelet. L’endemà, el diumenge dia 16 a les 8 hores, es procedirà a pelar el pi i a les 12 es durà a terme la tradicional plantada a la plaça de Cal Baldiró.

No serà, però, fins al dissabte següent, dia 22 de gener, quan tindrà lloc el gran concurs de grimpaires, una de les activitats amb més tradició per als matadeperencs. Al poble hi ha autèntics especialistes a escalar el pi amb les mans nues fins a arribar dalt de tot. I, evidentment, guanya aquell que ho aconsegueixi amb el menor temps possible. L’any passat, la pandèmia va evitar que es portés a terme el concurs. Hi va haver només una exhibició de grimpades amb els millors de les darreres festes de Sant Sebastià.

Germandat

La Germandat de Sant Sebastià organitza, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Matadepera, les activitats que es duran a terme, sempre seguint estrictament els protocols anti-Covid, entre els dies 13 i 30 d’aquest mes de gener.

En el marc del primer cap de setmana de celebració, divendres hi haurà un berenar infantil, l’acte de torxes i tabals per a la mainada, la plantada del pi dels nens, la setena edició del torneig de “Santbestiar” de hockey sala (de 20 a 2 de la matinada al pavelló 1r d’Octubre), el correfoc i la marxa de torxes i l’encesa de les monumentals fogueres, que es durà a terme davant del pavelló dins de la riera de Les Arenes. Al vespre hi haurà el sopar de les fogueres a la carpa exterior del pavelló, un espai que acollirà també concerts de grups locals i el grup matadeperenc Atretz.

Campanes, golf i fira

El dissabte dia 15, la festa continuarà amb el tradicional repic general de campanes des de l’església parroquial de Sant Joan. A Can Vinyers se celebrarà el concurs de golf de Sant Sebastià i fins a les 15 hores, els carrers i places del centre acolliran la Fira de Sant Sebastià.

L’activitat es concentrarà després a la plaça de Can Baldiró, on hi haurà una grimpada infantil, un concurs de petanca i d’activitats d’iniciació, així com una demostració i tast d’allioli. Per dinar hi haurà arrossada. A les 22 hores arribarà la baixada del pi, un dels moments culminants de les festes. Un cop descarregat començarà el concert de l’orquestra Di-Versiones.

La darrera setmana de festivitat, el Casal de Cultura guanyarà protagonisme amb exposicions, projeccions i tertúlies. El divendres 21, el pavelló acollirà el concert de la Banda de Matadepera i espectacle amb l’actuació de Pep Plaza. Dissabte a les 10 hores arribarà el concurs de grimpaires i el diumenge 23, ball de gegants i sardanes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top