Publicitat
Comarca

Comencen les festes de Serralavella

La celebració s’ha iniciat aquest dimecres amb la Vella Quaresma i continua fins diumenge amb la fira al carrer

Les festes de Serralavella a Ullastrell

Ja ha arribat el dimecres del mig de la Quaresma, i, per tant, l’inici de les festes de Serralavella, a Ullastrell. La tradició és remunta a l’antiguitat, en l’època en la qual els nens i nenes del poble s’ajuntaven després de passar el dejuni i l’abstinència de la Quaresma i, amb un cistell, un tronc i un xerrac recorrien casa per casa cantant la cançó de Serralavella mentre serraven el tronc, tot simbolitzant que serraven la Vella Quaresma pel bell mig. A més, s’engalanaven amb una bandera per colla com a estendard.

La tradició se segueix al peu de la lletra a dia d’avui i per aquest motiu, la rebuda de la Vella Quaresma i la cantada popular per tot el poble són els actes estrella de les festes. La celebració va començar dimecres a les onze davant de l’Ajuntament d’Ullastrell amb la rebuda de la Vella Quaresma, i la mostra de banderes realitzades per les classes de l’Escola Serralavella i El Cucut. Després del pregó, es va cantar la cançó de Serralavella, amb els elements característics que marca la tradició. A continuació, pels més petits va haver-hi sorpresa: un espectacle de circ per part del clown, mim i artista Ton Muntané.

A la tarda, la Vella Quaresma va narrar contes a la Sala d’Orenetes, a El Progrés Espai Cultural, amb el suport de GATU. A les 17.15 hores, el poble s’ha reunit davant de l’Ajuntament per celebrar la xocolatada popular i tot seguit donar pas a l’acte principal de les festes: la cantada de Serralavella per tot el poble. Els nens i nenes han recorregut casa per casa per cantar la cançó mentre alçaven la bandera i demanaven gominoles, ous i ametlles. Les cases que mostraven a la porta un distintiu de la cama de la Vella Quaresma indicaven que estaven disposades a participar en la tradició i repartir obsequis als infants. En acabar, s’han reunit els petits juntament amb els pares i mares davant l’Ajuntament per repartir els regals que els han donat els veïns i veïnes i retornar les banderes.

El pròxim acte és el concurs de cuina d’aquest divendres a les 20 hores, al Bar El Casal. Tothom pot portar la seva truita, que haurà de ser cuinada amb d’entre sis a vuit ous i amb llibertat d’ingredients, però amb la condició que tots han de ser comestibles, inclosos els emprats per la decoració. Es durà a terme una degustació i el repartiment de dues categories de premis: infantil i adult. Les inscripcions estan obertes fins avui. A les 23 hores hi haurà la festa jove amb Dj, al Gimnàs les escoles velles. Dissabte començarà amb un esmorzar popular a les 11 hores davant l’Ajuntament, seguit d’un matí de jocs per petits i grans i a les 12 hores, la tercera fira de la cervesa artesana d’Ullastrell al pati de les Moreres i la plaça Escoles, amb actuacions musicals de The Baggies i The Moskito Bite.

A les 14 hores al mateix pati hi haurà una paella popular, i a les 20 hores la rua del Bacallà, que recorrerà el poble i ballarà amb la Vella Quaresma i El Bacus,que donaran pas a concerts i a la botifarrada popular. Ja diumenge, les festes finalitzaran amb la fira al carrer al matí al carrer Serra, el concurs de serratroncs, la trobada gegantera i l’actuació castellera amb Minyons de Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top