Publicitat
Comarca

L’art de Bola de Drac en exposició

El terrassenc Adrián Ríos exposa al Museu del Còmic i la Il·lustració de Sant Cugat del Vallès

Tota llegenda té un origen. En aquest cas, l’origen es remunta al 1984, al llunyà Japó, amb un jove anomenat Akira Toriyama com a protagonista. És el focus de l’exposició “L’art de Dragon Ball”, que el terrassenc Adrián Ríos va estrenar l’1 de juliol al Museu del Còmic i la Il·lustració de Sant Cugat, i que es pot visitar fins al 30 de setembre.

La mostra pretén explorar els orígens d’un dels mangues més famosos de tots els temps, obra que forma part de la memòria col·lectiva dels joves dels anys 90 (avui dia convertits en adults) i que gairebé s’ha convertit en cultura popular al nostre país. L’exposició té dos blocs diferenciats, el manga i l’anime.

La part del manga explorarà els inicis de l’autor, com la inspiració va ajudar a forjar la història, la publicació a la mítica revista setmanal Shonen Jump al Japó i l’impacte a la nostra societat. La mostra es recolza en material importat directament del país nipó, com revistes Shonen Jumps dels anys 80 i 90 (amb grans portades), rèpliques de pàgines del manga o les primeres edicions que van arribar a Espanya el 1992 de la mà de Planeta DeAgostini.

El bloc d’anime té un clar enfocament didàctic i pretén respondre la pregunta següent. Com es va fer la sèrie de dibuixos animats de Dragon Ball? A través d’esbossos, storyboards, cel·luloides i altres materials originals i importats, s’ensenya com va ser la producció de la sèrie animada, pas a pas.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top