Publicitat
Comarca

Un candidat als Goya matadeperenc

Tian Riba és el productor executiu del film ”Oswald: El falsificador”

Oswald Aulestia Bach, en un fotograma del documental dirigit pel barceloní Kike Maíllo

El periodista matadeperenc Tian Riba és el productor executiu d’un dels cinc documentals que aspiren a ser guardonats l’11 de febrer a la 37a edició dels premis Goya, que es lliuraran a Sevilla. Es tracta d’”Oswald: El Falsificador”, un film dirigit pel barceloní Kike Maíllo amb guió de Marta Castillo i fotografia de Rubén Collado. Ja està disponible al catàleg de Filmin.

Es tracta d’una producció d’El Terrat, en col·laboració amb Fimin, Playtime Movies i Sábado Películas. Narra la increïble història del català Oswald Aulestia Bach, un “artista” perseguit durant anys per la justícia nord-americana per ser una de les pedres angulars de l’anomenada “Operación Artista”. Es tracta d’una investigació conjunta entre l’FBI, els Mossos d’Esquadra i els Carabinieri italians contra els responsables d’una de les majors trames de falsificació d’art de les darreres dècades. Després de passar nou mesos en una presó de Chicago, el català va tornar a Espanya fa uns anys. Ell mateix surt al film dialogant amb el director Kike Maíllo.

Tan increïble és el que s’hi explica que el protagonista preveu els espectadors amb aquestes paraules: “Em dic Oswald. El que ara us explicaré no us ho creureu, però resulta que és cert”.

La pel·lícula competirà amb les quatre següents: “A las mujeres de España. María Lejárraga”, “El sostre groc”, “Labordeta, un hombre sin más” i “Sintiéndolo mucho”, la gran favorita.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top