Publicitat
Terrassa

Les manualitats guanyen terreny

El ganxet, la mitja, el patchwork i altres tècniques de costura tradicional tornen a estar de moda des de fa un temps. Les manualitats s’adapten als nous temps i les xarxes socials serveixen d’autèntic difusor. Ara és possible aprendre a fer una bufanda seguint un tutorial a Youtube tot i que la millor manera d’aprendre’n es apuntar-se a un dels molts tallers que s’han anat estenent per les ciutats.
A Barcelona, per exemple, l’afició per les coses fetes a mà ha crescut tant que hi ha desenes de tallers, merceries de noves generacions i també pastisseries on aprendre a fer-te tu mateix els teus articles i no ser vist com un “friky”. També aquí Terrassa, a mesura que s’ha anat estenent aquesta afició, també han anat creixent els llocs especialitzats on poder adquirir els productes per realitzar un mateix les seves creacions o assistir a classes per saber com dur-ho a terme.
Els motius per aquesta expansió poden ser ben diversos. Un dels principals el podem trobar en la crisis, que ha aguditzat l’enginy dels ciutadans i la seva necessitat d’estalviar. Fer-se un mateix una bufanda no resulta tan car com comprar-la en una botiga. A més, amb tècniques com el patchwork (literalment el treball de pedaços), un pot aprofitar diversos retalls de roba i acabar per fer un cobrellits. O apedaçar una manta i aconseguir que quedi a la última moda. De fet, els verbs “recuperar, aprofitar, apedaçar,, transformar o reparar” són verbs que descriuen a la perfecció una de les finalitats d’aquesta nova moda del “do it yourself”.
D’altra banda, s’ha comprovat que moltes persones decideixen fer manualitats perquè les distreu, s’evadeixen dels problemes del dia a dia i desconnecten durant una estona. A més, si d’això se’n pot treure una pràctica funda pel mòbil o un regal ben bonic pel dia del pare, encara millor.
Per tant, sigui pel motiu que sigui, està clar que la moda del “fet a mà” triomfa cada cop més i tothom, sigui més o menys traçut, pot aprendre’n i confeccionar-se un pràctic moneder o cartera, una bossa o fins i tot una gorra per estar ben calent durant l’hivern.

Els efectes positius de teixir
Una enquesta realitzada pel terapeuta anglès Betsan Corkhill a més de 3.500 teixidors, va revelar que teixir té beneficis psicològics i socials, i que pot contribuir al benestar i a la qualitat de vida. Així, va publicar que els qui teixeixen de manera freqüent (uns tres cops per setmana) estan més tranquils, més feliços, amb menys ansietat, menys tristos i tenen més confiança.

Publicitat

Viu l’autèntica festa del Handmade a Barcelona
El boom de les manualitats és tan gran que fins i tot ha generat una fira a Barcelona, el Handmade Festival. Aquest any, que s’arriba a la tercera edició, aterrarà a la ciutat comptal els dies 8, 9 i 10 d’abril al Recinte de Montjuïc amb més de 250 activitats i 150 expositors.
Al Handmade Festival hi trobaràs totes les manualitats que et puguis imaginar dels sectors del paper, el fil, la cuina, el bricolatge, la decoració, la jardineria o el wedding, entre altres. A més, hi seran presents creadors nacionals i internacionals de referència i t’hi esperen moltes sorpreses úniques. Seran tres dies amb expositors, tallers, masterclass, xerrades, concerts, mercats, demostracions, àrees de treball i activitats úniques per a tota la família que acollirà Barcelona, la ciutat per excel·lència del Do It Yourself! I per aquest any el festival, que potencia el bricolatge i el reciclatge creatiu, ha preparat la Handmade Night, una nit “Make, gin&swing”.//

Publicitat
To Top