Terrassa

“L’Hospital del Tòrax és la Meca del paranormal”

Quan i per què va començar a interessar-se pels fets paranormals?
Ja de ben petit m’interessava el que feia la meva àvia, que era guaridora de gràcia, és a dir, curava malalts d’ossos espatllats amb les mans. I d’altra banda tenia un avi que era saurí, és a dir, amb un pèndol podia trobar aqüífers ocults sota terra. Tot plegat a mi em fascinava. I de jove em vaig formar a Ginebra, on es podien estudiar aquest tipus de coses. Em vaig posar a estudiar hipnosi i després psicologia, professió de la qual sóc doctor.

Intenta per tant donar explicacions a fets paranormals?
Exacte. Tinc explicacions pràcticament per a tots els fenòmens paranormals. El que passa és que no sempre que volem els podem reproduir.

Quina experiència té en aquest camp?
Moltíssima. Al ser el pioner dec haver fet milers d’investigacions. I els meus alumnes també ho han fet. He fet investigacions de tot tipus, des de coses senzilles com demostrar que existeix la facultat de la percepció extrasensorial fins a la possessió diabòlica o els poltergeists.

Quant a l’Hospital del Tòrax, l’ha estudiat molt?
Moltíssim. Tinc un gran volum d’informació que em permet saber quins metges hi van treballar, per què es va tancar, quins fets paranormals hi han succeït…

Es passa por en investigar un lloc com aquest?
Sí, però t’hi vas acostumant. I aquesta por deriva sobretot pel fet de no poder donar explicacions als fets que ocorren.

Publicitat

Hi ha molts misteris i llegendes entorn d’aquest hospital?
Molts. Des de les psicofonies de crits i gent corrent o ofegant-se fins a les històries que s’han creat entorn del que es va trobar allà, com òrgans de persones; la llegenda de la infermera de la mort; les bateries dels aparells electrònics que es descarreguen; els canvis bruscs de temperatura; ràfegues de llum que no se sap d’on vénen; l’albirament d’una figura com fluorescent que es passeja pel bosc…

Tot plegat són coses que, com bé deia, per no tenir explicació ens creen angoixa. Quin paper hi ha jugat el cinema?
El cinema hi col·labora molt.

Per què diria que el del Tòrax s’ha convertit en un “emblema” dels amants del paranormal?
Perquè és com un Triangle de les Bermudes català però en comptes de desaparèixer coses és un lloc on es concentra el màxim de misteris i fenomenologia paranormal. És la Meca del paranormal. No obstant això ara ja no es poden fer estudis perquè està tancat i vigilat.

Per protegir la imatge del Parc Audiovisual?
No ho crec. Allà s’hi roden moltes pel·lícules de terror, per tant és una imatge que ven. Jo mateix tinc emparaulat amb Filmax (la productora del parc) un film, però que no faig mai per falta de temps.

I de què anirà aquest film?
Tractaria de la història de la vampiressa del Raval, una senyora que primer prostituïa nens i després els matava per vendre’n la sang i el sagí. 

Publicitat
To Top