Terrassa

210 persones en el primer dia del cribratge a la UPC

Publicitat

Els cribratges massius impulsats pel Departament de Salut a les universitats catalanes han arribat aquesta setmana als campus de la nostra ciutat. Si dilluns es van iniciar les proves a l’Aula 8 de l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona, aquest matí ha començat el testatge a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Tal com va passar dilluns a l’EUIT, el primer dia de cribratge al campus egarenc de la UPC també ha tingut una assistència força discreta. Les proves, a les quals també estan convocats els alumnes de l’Escodi, s’han dut a terme aquest matí a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat). Un total de 210 persones han passat per aquest punt de la UPC a fi de sotmetre’s a les proves.

Asimptomàtics
Fins a 6.000 persones pertanyents a la comunitat universitària de la UPC (entre alumnes, docents i personal d’administració i serveis) poden inscriure’s al cribratge, que en tot cas té un caràcter voluntari. Demà continuarà el testatge a la UPC, de 9 a 14 hores i de 15 a 17 hores. Divendres es farà de 9 a 14 hores.

Els membres de la comunitat universitària poden optar entre fer-se una prova PCR per automostra i/o un test serològic ràpid (amb sang capil·lar).
L’objectiu del Departament de Salut és trobar casos positius en persones que són asimptomàtiques amb l’objectiu de trencar possibles cadenes de transmissió del coronavirus. La previsió de Salut és cribrar un total de 230.000 alumnes durant aquest mes d’abril.
Avui també s’ha iniciat el cribratge al campus Bellvitge de la Universitat de Barcelona, i al campus de Castelldefels i de Vilanova i la Geltrú de la UPC.

Publicitat
To Top