Publicitat
Ahir i Avui

De baixada o de pujada, tot està subordinat al sentit

Per si no ho sabeu, aquestes dues imatges corresponen al carrer de la Salut, situat al barri del Poble Nou. És un carrer amb una forta pujada (baixada si s’afronta des del sentit contrari), com podem examinar a les dues instantànies. La diferència més evident entre una foto i l’altra és l’asfaltatge. N’hi ha d’altres, però aquest és, sense discussió, el més rellevant.

Fotos: Arxiu Municipal i Alberto Tallón

Quan pels carrers gairebé no passaven cotxes, és possible que no es necessités que estiguessin asfaltats. A la fotografia del passat, que es va realitzar el mes de novembre de 1984, veiem clarament un carrer amb molta feina per fer i molts detalls per arranjar. La filera de cotxes aparcats de la imatge d’avui contrasta molt amb el parell de motocicletes que podem observar a la més antiga. Les voreres i els edificis que presideixen el carrer, també han sofert la seva transformació. No radical, però, en definitiva, la seva transformació.

Pujar o baixar, en la gran majoria d’oportunitats, dependrà del sentit i de la direcció que entomem. Diuen que tot el que puja, després baixa. Si ens referim als preus, aquesta sentència no té raó de ser, perquè pugen i pugen, i gairebé mai baixen. És molt probable que la frase tingui també cert sentit a la inversa, i podem dir, a la vegada, que tot el que baixa, en acabat puja. Ves a saber….

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top