Publicitat
Cultura i Espectacles

Marató de pel·lícules fantàstiques al Catalunya

Avui al cinema Catalunya, de dotze del migdia a dotze de la nit, tindrà lloc la marató "Les dotze hores fantàstiques", amb la projecció de sis pel·lícules, entre elles "REC" -rodada en part a la ciutat- i "Abierto hasta el amanecer", escollida per votació popular. El programa forma part del cicle d’activitats de la setena edició de la Setmana del Cinema a Terrassa.

La marató començarà amb "Gremlins" (1984), un clàssic del cinema fantàstic nadalenc, dirigit per Joe Dante, amb unes mascotes encisadores que es converteixen en monstres si els toca l’aigua o si els dones menjar després de mitjanit.

Després serà el torn de "REC" (2007) de Jaume Balagueró i Paco Plaza, una de caníbals premiada a Sitges i guanyadora de dos premis Goya, que va tenir tant d’èxit en el seu moment que fins i tot els americans en van fer un "remake".

A continuació hi haurà un descans per dinar i tot seguit arribarà "Pesadilla en Elm Street" (1984) de Wes Craven, amb Johnny Depp en el repartiment. Va ser la primera aparició del malvat Freddy Krueger (Robert Englund), un assassí que salta dels somnis de la canalla a la vida real, en una pel·lícula que va connectar molt bé amb el jovent perquè reflectia la sensació dels adolescents que els seus pares no els entenen.

La quarta pel·lícula de la marató serà "Abierto hasta el amanecer" (1996) de Robert Rodríguez, amb George Clooney, Harvey Keitel, Quentin Tarantino, Juliette Lewis i Salma Hayek, que es podrà veure en versió original amb subtítols.

"It" (2017) d’Andy Muschietti ens traslladarà a l’univers de Stephen King i el pallasso assassí Pennywise just abans del descans per sopar.

La cloenda la posarà "Mad Max, furia en la carretera" (2015) de George Miller, un film futurista de persecucions, explosions i destrosses sense gairebé argument però amb una música preciosa, uns decorats monumentals i un repartiment encapçalat per Tom Hardy i Charlize Theron.

El precedent
Aquesta marató vol recrear l’ambient de les mítiques "Disset hores de cinema" que el Cine-Club d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals va organitzar entre els anys 1975 i 1988, quan encara no existia internet i la gent anava més al cinema.

Aquelles sessions, que en realitat duraven divuit hores perquè es feien coincidir amb la nit del canvi d’horari, combinaven els clàssics amb les pre-estrenes i no només s’hi projectava cinema de terror sinó també d’altres gèneres. Durant les pauses hi havia concursos per a cinèfils. Al llarg dels anys es van celebrar, amb un èxit extraordinari, als cinemes Regina, Socialet, Principal, Catalunya i Rambla.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top