Publicitat
Cultura i Espectacles

Castellers és la colla que ha fet més dos de set aquest any: vint

El tres de vuit, el quatre de vuit i la torre de set han sigut el sostre de Castellers de Terrassa a la temporada acabada de finalitzar. Una temporada de la qual el seu cap de colla, Josep Francesc Cortès, fa un balanç “potser no excel·lent, però tampoc negatiu. S’han fet coses importants, altres resten pendents, però ens quedem amb l’aprenentatge i les ganes d’anar endavant. I també d’engrescar més gent, que en el fons és el que fa colla, i com més colla siguem, més coses podrem fer”.

Els blau turquesa van començar l’any fent castells bàsics de set, per descarregar a la festa major de Ca n’Aurell, tan aviat com el 2 de juny, el set de set i el quatre de vuit. Amb ganes de repetir-los el dissabte següent, a la Diada del Local. Però les baixes van fer que es limitessin a consolidar el cinc de set, el dos de set i el quatre de set amb el pilar.

A Festa Major arribaren, això no no obstant, “amb un bon nivell. Anàvem pel segon quatre de vuit de la temporada, el primer tres de vuit, i quedava oberta la possibilitat de la torre de vuit, de la que havíem fet proves de folre”. I efectivament , la del 30 de juny va ser una gran actuació dels blau turquesa. Descarregaren el tres de vuit d’estrena i el segon quatre de vuit, “però vam veure que encara era massa d’hora per la torre de vuit”, i va ser la de set.

“Després de vacances vam arrencar amb força, plantejant-nos ja a la segona setmana de setembre, per la Diada de l’Avi Emili Miró, la mateixa actuació de màxims que haríuem volgut per Festa Major.” Però no va poder ser. El tres de vuit de la primera ronda va fer llenya en el descens, i la caiguda els va fer optar per anar a ratificar la feina feta amb el dos de set i el cinc de set.

La torre de vuit, pendent
Pel que fa a l’últim tram de la temporada, Cortès expressa la seva satisfacció pel fet d’haver pogut portar castells de vuit fora de Terrassa, però també la “crítica constructiva” de que, en les sortides, “no hem sigut suficients per fer castells de la gamma ample de set. A la gent li ha costat desplaçar-se de la seva ciutat, i això és una sensació generalitzada a totes les colles”.

Així doncs, els castells blau turquesa han estat aquest any, en nombre, més de la gamma bàsica, amb el dos de set com a construcció més habitual. “Som la colla que, aquesta temporada, ha fet més torres de set: vint. I ens ha faltat una mica més de constància, i algunes camises més, per fer el seguent pas, que és la torre de vuit.

L’havien treballat al local amb ganes de portar-lo a la seva Diada, el passat 3 de novembre, “pero ja a l’assaig del divendres vem descartar-lo, perquè les proves no van acabar de sortir com esperàvem. Ens feien falta algunes camises més per tal de poder aixecar més pisos a partir de posar més gent al folre”. El pilar de sis sí es va intentar estrenar, però va quedar en intent.

Malgrat que la temporada s’ha acabat, Castellers mantenen obert el seu local del carrer Pasteur fins a mitjans de desembre, i algunes tardes poden haver-hi membres fent proves amb caràcter informals. Els assaiga per la pròxima arrencaran a finals de gener. “I Cortès recorda que iniciar l’any “és començar de bell nou a treballar des de la base”. Igual que els darrers anys, la primera actuació serà com la col·laboració a la Mitja Marató de Terrassa, i la primera sortida la tenen a principis de setembre, a Esparreguera.

L’ any 2020 serà el del 40è aniversari dels Castellers de Terrassa. Una comissió ja treballa en la preparació dels actes commemoratius. La colla també ha convocat un concurs per a escollir el logotip de l’aniversari. S’hi poden presentar propostes fins al pròxim dia 20.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top