Publicitat
Cultura i Espectacles

EL Maleducats tanca el seu cartell incorporant quatre nous noms

Manquen 101 dies per la celebració del festival Maleducats a Terrassa, el 9 de maig, i ahir es van donar a conèixer els quatre darrers noms incorporats a la programació, tres argentins i un espanyol: Ecko, Emanero, Rizha i Juicy Bae.

Lildami, com a impulsor i organitzador d’aquest esdeveniment, vol omplir el buit existent a tot el panorama català i espanyol d’una oferta d’aquestes característiques. La idea no només té aquest punt de partida, sinó que també respon a les constatacions del mateix Lildami: "L’any passat, als festivals, com a grup de música urbana érem els rars, els diferents", explica a aquest diari. Reflexionant sobre aquest fet li va semblar important "dedicar un festival propi i alhora també potenciar el panorama en català, o català i espanyol, juntament amb els artistes internacionals", celebrant-ho a escala local.

Escollir Terrassa, en comptes de Barcelona, va ser un fet natural no només per la seva condició de terrassenc: "Nosaltres èrem conscients que situar un festival a Barcelona òbviament és més fàcil, però també crec que s’ha de descentralitzar l’oferta. A més és guai la idea que els joves tinguem una alternativa d’oci."

Un cop decidit aquest extrem, "vam tenir d’entrada la gran sort que a l’Ajuntament de Terrassa va agradar molt la nostra proposta, i precisament ells ens van proposar Els Bellots. És un emplaçament únic, Terrassa està super ben comunicada i n’hi ha fàcil accés, i a més és d’agrair poder escollir-lo en aliança amb l’ajuntament." A l’hora de confeccionar el cartell, Lildami ha volgut conjuminar les seves preferències personals i presentar "una programació a l’alçada del que la gent demana, amb artistes de primer nivell que puguin ‘engatusar’ a tothom." Molts d’ells "mai han tocat abans a Catalunya, li estem portant un al·licient real a la gent."

Potencial
Juntament amb els noms de primer ordre, amb repercussió, "tenim gent de la qui creiem en el seu potencial, en la que confiem i volem apostar, per donar continuïtat i ser altaveu de la seva música."

I tot envoltat d’un ambient familiar, ja que "la idea és que tothom pugui gaudir del festival durant tot el dia." El festival obrirà les seves portes a les dotze del migdia donant pas a diverses hores de música que tindran el seu punt àlgid a la nit. Lildami és conscient que molts dels seguidors de les músiques urbanes són menors de 16 anys, i per tant, han d’assistir acompanyats. Donada aquesta varietat de públic i el nombre d’hores del festival s’instal·laran foods trucks i s’oferirà una mostra d’art urbà, amb la realització d’un mural.

El festival es va anunciar fa tot just un mes i "pràcticament només ens hem promocionat per Instagram, on ja tenim 6.500 seguidors. El ritme de venda és bastant bo, estem molt contents."

Sentir-se diferents
Maleducats és també una crida a aquells que Lildami recorda a la seva cançó "Maleducao", els que per sentir-se diferents no volen ser desplaçats, que es distingeixen per la seva forma de vestir, i que tot i que la seva filosofia és anar contra el establert, té com a representants un grup de músics amb els quals molta gent s’hi sent identificada. Tanmateix, "hi ha artistes que poden arribar a tothom, assegura Lildami."

El festival no vol excloure ningú, i això també respon a una de les úniques premisses que s’han demanat des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, en paraules de la seva titular, Rosa Boladeras: "Volem incorporar el segell que estem treballant des de Cultura, el GASP, que es refereix a l’accessibilitat i a la sostenibilitat. Algunes de les coses que passaran al Maleducats i cap a on va dirigida la feina dels organitzadors van en sintonia amb aquesta premissa.".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top