Publicitat
Cultura i Espectacles

Una “Fira de germanor” amb molt futur

Emmarcada en una fira d’atraccions, la cultura andalusa va viure, el passat cap de setmana, a la plaça del Parc dels Catalans, una experiència tant nova com reeixida. "Normalment fem les nostres activitats a l’interior de les entitats, i amb aquesta ‘Fira de Germanor’ hem volgut obrir-les a la ciutat", diria Antonio Merino, el president de la Coordinadora d’Entitats Andaluses de Terrassa (Caet), que organitzava la iniciativa com a segona part de la celebració Dia d’Andalusia. I la resposta de la ciutat ha estat tan bona que "estem animats a tornar a fer-la l’any vinent", comentava ahir Montse Alba, portaveu de la Caet.

Divendres, però, el vent i el mal temps van deixar a mínims la primera jornada L’acte inaugural es va ajornar, i de les actuacions previstes, només es va poder fer el recital flamenc amb la cantaora Paula Lali i Jordi Prieto a la guitarra.

Els dos dies següents, en què es van desenvolupar sense problemes i amb força públic totes les activitats. Dissabte al matí, es va fer la xocolatada i l’animació infantil, i a partir de mitja tarda, a l’escenari presidit tothora per les banderes de Catalunya i Andalusia, les dues nacions en germanor, i la de Terrassa, un públic nombrós va vibrar amb les actuacions de ball i cors rocieros de les entitats egarenques. Entre elles, l’acte d’obertura. Antonio Merino va donar la benvinguda a tots als assistents, i va fer pujar a l’escenari a tot l’equip que havia fet possible, "com sempre fem les coses, amb il·lusió, ‘carinyo’ i tot el cor", aquesta "Fira de Germanor".

I tot seguit, el president de la Ceat va introduir a una persona "que ens ha donat suport des del primer moment: l’alcalde Jordi Ballart". "Aquests tres dies per recordar qui som i d’on venim, trobo molt encertat que s’hagin fet al Parc dels Catalans, perquè ho són tant els que han nascut aquí com els que no", va dir Ballart; de Terrassa, una ciutat "plural, diversa, formada per persones vingudes de diversos pobles d’Espanya i del món, que no pregunta a la gent d’on ve sinó cap a on van", i que "no vol generar murs amb Andalusia, sinó ponts de diàleg per entendre’ns millor".

El Biri, teloner
El programa de la nit va arrencar amb la Comparsa Gaditana de Barcelona "El Botas", que van acabar amb la cançó "Esa es mi tierra",després d’agrair "als catalans per acollirn-nos, als andalusos i a tots vosaltres, que sou molt bonics". Cap a les 11.20 hores de la nit va sortir el terrassenc El Biri, que amb les seves rumbes va animar extraordinàriamet al públic que s’atapeïa ala plaça. Va començar amb la seva "Tramposa", per seguir amb una versió de "Otro camino" de Los Chichos i la pròpia "Y me provocas". Es va penjar la guitarra per fer ‘"Hola mi amor" de Junco i un "Volando voy" de Veneno obrint el medley amb què, a mitjanit, deixava el públic "amb l’actuació que esteu esperant des d’aquesta tarda".

I acompanyat del guitarrista (terrassenc) Rubén Lorente i Carlos Simon a les percussions, a un quart d’una de la matinada, entre la màxima expectació, va aparèixer Raúl "el Balilla" a l’escenari. "Encantat d’estar aquí a Catalunya. Hem fet sis-cents quilòmetres per venir a Terrassa, i anem a passar-ho molt bé", va dir després de la primera cançó. I així va ser, i molt bé s’ho va passar el públic, amb un artista que va posar el cor en totes les interpretacions d’un concert que va durar fins a les dues de la matinada. I que, després, encara va estar-se una hora més fent-se fotos i signant autògrafs als seguidors.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top