Publicitat
Cultura i Espectacles

Les colles castelleres deixen d’assajar

La direcció científica i mèdica de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va fer ahir un comunicat recomanant “l’anul·lació, suspensió o ajornament de l’activitat castellera, en el sentit més ampli, prevista per a avui i els dies vinents”, i així ho han fet tant Castellers de Terrassa com Minyons de Terrassa. Castellers ja van anul·lar l’assaig que tenien dimarts. “Hem decidit parar els assaigs i qualsevol activitat fins a nou avís. I estem pendents del que digui la Coordinadora”, explicava ahir el cap de colla, Josep Francesc Cortès.

Els blau turquesa troben encertada la recomanació de la Coordinadora, “simplement per precaució, pel bé de tots”. Van encetar la temporada a Esparreguera, el passat dia 16, i la pròxima actuació no la tenen fins al dia 22, a Gelida. No veuen clar que la puguin fer, “però primer és la salut que els castells”.

El president de Minyons, Jesús Rodríguez, també va confirmar a aquest diari que la colla malva “ha suspès tota l’activitat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries. I no les reprendrem fins que la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya no ho cregui convenient”.

Minyons havien de començar la temporada el pròxim dia 22, a la Diada de Can Palet, compartint cartell amb els Nois de la Torre. A hores d’ara, Rodríguez creu que “aquesta actuació s’haurà de suspendre. En tot cas, ho deixem a les mans de les indicacions que ens arribin de la Coordinadora”.

La crisi del coronavirus ha aturat per complet el món casteller. El torneig intercasteller de futbol sala programat aquest cap de setmana a Tarragona (amb la participació dels Castellers de Terrassa), que tenia uns 1.500 inscrits, s’ha ajornat al 21 i 22 de novembre, al final de la temporada castellera. De moment es manté l’assemblea anual de la Coordinadora de Colles Castelleres, programada per al dia 21 a Sant Cugat del Vallès. Sí que ha quedat posposada la diada del 25è aniversari dels Ganàpies de la UAB ,que avui havia de comptar amb totes les colles universitàries, entre elles els Bergants del Campus Terrassa.

Ni Esbarts ni Culturassa
D’altra banda, l’Esbart Egarenc del Social ha anul·lat els dos actes que havia organitzat per aquest cap de setmana, l’actuació de dissabte a la Plaça Vella i el festival de grups del diumenge. També la Coordinadora de Cultura Popular i Tradicional de Terrassa ha anunciat la cancel·lació de la Culturassa, jornada que cada any reuneix, al Parc de Sant Jordi, a gairebé tots els grups i entitats d’aquest àmbit de la ciutat, que s’havia de fer el dia 28.

També els Geganters de Terrassa han anunciat que suspenen totes les actuacions i assajos fins a nou avís. I el mateix pot suposar-se, de facto, de les activitats de qualsevol grup de cultura popular.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top