Publicitat
Cultura i Espectacles

David Millán viatja amb un templer per l’Edat Mitjana europea

Artista multifacètic (fotògraf, escultor, pintor músic, cineasta) i escriptor en tres idiomes (català, castellà i neerlandès), David Millán ens sorprèn constantment, i ara ho fa amb la publicació d’una novel·la ambientada a l’Edat Mitjana. “El camino de Winfried. Caballero templaria” és, a més, la primera part d’una trilogia, que l’autor ha programat amb lliuraments de periodicitat anual, i l’edició l’any 2023 d’un volum amb les tres parts, ampliades.”De fet, ja acabat el primer llibre tinc al cap com ampliar alguns dels seus capítols”

La decisió de contextualitzar-ho a la plena Edat Mitjana respon a l’atracció que aquest període exerceix en Millán, des que era un nen, “i també perquè he fet viatges per Europa visitant emplaçaments relacionats”, explica Millán. La recerca històrica ha estat obligada, però la terminologia de la narració “és fàcilment entenedora. Tot i aixà, he afegit notes aclaridores al peu de les pàgines, que fan referència a paraules que no són emprades a l’actualitat, o que complementen detalls de la narració o de personatges i llocs històrics. La meva idea és que el llenguatge sigui entenedor per adolescents i persones que busquin una lectura relaxada, fluida, que vagi enganxant al lector, fugint de detalls avorrits”.

Aquesta primera part presenta el personatge, Winfried Krumm, orfe de mare, que marxa amb el seu pare d’Essen, població del Sacre Imperi Roma Germànic, amb la intenció d’arribar a Delft, al comtat d’Holanda, que viu una època de prosperitat. Pel viatge es trobarà amb “La Impaciente”, una espasa que li fa començar “el camí per fer-se cavaller templer”.

Emocions pròpies
Cal dir que la idea originària de “El camino de Winfried” li vingué a Millán durant la seva primera experiència al Camí de Sant Jaume, l’any 2012. “Hi havia estius que escrivia alguns capítols i anys que quasi no escrivia res- Però a un temps vaig plantejar-me continuar seriosament el projecte. Penso que la història és força interessant i cada cop, a mesura que escric, ho tinc més clar.”

Els records de les visites de ciutats i pobles del Camí de Sant Jaume, i també dels Països Baixos, França i altres països , li ha permès a Millán explicar emocions pròpies que ha viscut en aquests llocs. “En un principi el meu plantejament era un personatge aliè a mi, però a mesura que anava i vaig escrivint me n’adono que en Winfried és emocionalment semblant a mi.”

Si aquesta primera part, amb el subtítol de “Caballero templario”, narra la iniciació de Winfreid a l’orde de Temple, al segon llibre, “La Sèptima cruzada”, es veurà “l’experiència del personatge a la lluita amb moltes emocions viscudes i situacions”. I en el tercer, “Piedad y Perdón”, aquesta experiència del personatge esdevindrà interior en fer el Camí de Sant Jaume “per redimir-se d’algunes maleses que va fer a la Setena Croada”. Un recorregut cap a Santiago de Compostela en què Winfried no pot deixar de passar per Terrassa, sent fill de ficció d’algú tan apassionat per la ciutat, i àvid de coneixença del seu passat i pressent cultural com és aquest creador de dimensions i horitzons gairebé renaixentistes que és David Millán Martínez

Les dades

Títol: “El camino de Winfried”

Autor: David Millán Martínez

Editorial: Autoedición

Preu: 17 euros

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top