Publicitat
Cultura i Espectacles

Sant Jordi omple els carrers de gom a gom

Les novel·les “La dona de la seva vida” i “Sira” lideren el rànquing

El Dia de Sant Jordi s’ha llevat de primavera i ha fet que la gent, de totes les edats, omplissin els carrers de gom a gom des de primera hora del matí, perquè l’any passat no va poder ser i en aquest estava permès i hi havia moltes ganes per gaudir. Moltes persones han aprofitat per posar-se a la cua de les llibreries i les floristeries per aconseguir el títol de l’obra i amb la rosa que volien regalar o autoregalar. Perquè Sant Jordi va associat a les lletres i a les flors, una combinació que casa amb harmonia i que complau. Només cal perseguir els títols de la producció de Mercè Rodoreda (el seu pare, Andreu Rodoreda, era de Terrassa) i constatar que una gran majoria porten noms de flors perquè l’autora del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes li agradaven moltíssim.

Cap al migdia, els llibreters ja feien el rànquing. I tot semblava que els primers de la llista en vendes serien “La dona de la seva vida”, de Xavier Bosch, en català, i “Sira”, de Maria Dueñas, en castellà. Als dos títols seguien “Consumits pel foc”, de Jaume Cabré, i “A cor obert”, d’Oriol Mitjà. Imma Flotats és una de les persones que ha optat per la nova obra de Maria Dueñas. “Tenia molt bones referències d’aquesta escriptora després de l’èxit amb “El tiempo entre costuras“. Així que m’he decidit a comprar aquest de la “Sira” perquè penso que té bona pinta”. Jordi Calafell també havia triat una de les obres de la llista d’èxit. “He comprat ‘A cor obert’ de Mitjà perquè, amb la pandèmia, l’he escoltat molt i m’agrada. És un científic molt divulgatiu”.

I després o abans del llibre, la rosa. Molts terrassencs es passejaven amb la flor vermella agafada a la mà o bé a dins d’una bossa. Pels carrers es van veure moltes roses d’aquest color que, com és un clàssic, triomfa cada any per aquesta festa. Com les llibreries, les floristeries no tenien respir i venien tant a fora al carrer com a dins de la botiga. Les propietats dels comerços s’expressaven contents perquè amb la crisi de la Covid-19 s’ha decidit que només poden fer vendes de les icones de Sant Jordi (llibres i roses) els que són oficials i autoritzats. Això, doncs, ha fet que aquests comerços recuperessin ser els reis de la gran festa com ho havien estat fa molts anys.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Sant Jordi omple els carrers de gom a gom
To Top