Publicitat
Cultura i Espectacles

Mor el pianista egarenc Miquel Farré

El destacat pianista ha mort a l’edat de 85 anys. Ha estat un dels grans noms propis de la música egarenca

Miquel Farré, en una actuació a Terrassa / Nebridi Aróztegui

Terrassa ha perdut aquest cap de setmana un dels seus músics més il·lustres. El pianista Miquel Farré Mallofré ha mort a l’edat de 85 anys. Nascut a Terrassa el 23 de febrer del 1936, és considerat un dels pianistes catalans més destacats de la seva generació. Ja als 9 anys va guanyar el Premi Santa Cecília de Terrassa amb un jurat presidit per Frederic Mompou. I als 11 anys va fer el seu primer recital a Sitges. Va estudiar al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona on va obtenir el Premi Extraordinari, el Premi d’Honor de Virtuosisme i el Premi Onia Farga. Va actuar a Europa i els Estats Units i va col·laborar, com a solista, amb algunes de les orquestres més destacades del panorama internacional. Entre 1968 i el 2001 va ser catedràtic al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Entre 2001 i 2010 va impartir classes al Conservatori Superior de Música del Liceu. Va impartir cursos i classes magistrals a Espanya, França, Croàcia i els Estats Units.

A més de la seva carrera musical, va tenir un paper destacat en el món dels escacs, especialitat esportiva en la qual va ser subcampió d’Espanya. Va competir en dos mundials juvenils, classificant-se en la tercera posició l’any 1955 en una edició guanyada pel mític Boris Spasski.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Mor el pianista egarenc Miquel Farré
To Top