Publicitat
Cultura i Espectacles

Núvols des de Terrassa estant

Antoni Comellas presenta mostra de fotografies al Casal de Sant Pere

Una de les imatges de Comellas sobre els núvols dansant al cel
Publicitat

Les imatges que ofereix el cel sempre són atractives per les persones amants de la fotografia. I ho són encara més si hi ha l’oportunitat de mirar i observar aquest univers flotant i canviant des d’un 13è pis. Antoni Comellas, apassionat d’aquesta disciplina artística, va fotografiar el cel des de les alçades des del seu habitatge al Pla del Bon Aire. Del seu treball va fer una tria d’imatges i ara en presenta un total de 38 en l’exposició “Núvols de Terrassa estant” al Casal de Sant Pere del Passeig del Vint-i-dos de Juliol.

De fet, Comellas proposa una visió o una revisió d’aquesta mostra perquè ja n’havia fet una de la mateixa temàtica abans de la pandèmia al Centre Excursionista de Terrassa, entitat de la qual és membre de la secció de ciències naturals de l’entitat. Explica que l’exposició té molts valors afegits. “Són fotografies fetes des del balcó d’un 13è pis del Pla del Bon Aire on vaig viure durant temps. Les vistes del cel, dels núvols, eren molt suggerents. Hi ha imatges preses durant totes les estacions de l’any i a més estan datades amb el dia i l’hora. I la veritat és que vaig gaudir molt perquè hi ha núvols de moltes maneres i formes”.

Afegeix que, segurament, és un tema que deu interessar força perquè just abans d’inaugurar l’exposició dels núvols al Centre Excursionista es va publicar un llibre sobre aquest tema de l’Observatori Fabra. I cal evocar aquí la de l’arquitecte, aviador i fotògraf Joan Tugores al centre Cultural el passat mes de febrer. Tugores també presentava imatges de l’atmosfera preses en els seus vols, essencialment des de la cabina de l’avió. Antoni Comellas és un enamorat de la muntanya i de la natura i de tot el que ofereix ella mateixa. Abans d’aquesta mostra sobre els núvols des de Terrassa, en va fer una altra titulada “Males herbes”, amb la que donava visibilitat a totes aquelles herbes que estaven fora de lloc en camps i camins.

Publicitat
Núvols des de Terrassa estant
To Top