Publicitat
Cultura i Espectacles

Nova temporada d’arts escèniques amb 15 espectacles

Mercè Arànega i Concha Velasco, caps de cartell al Teatre Principal

Mercè Arànega, en una escena de l'obra "Els Gossos"

Les mesures per la crisi sanitària provocada per la Covid-19 es comencen a relaxar i això fa que les ciutats vagin recuperant el seu ritme amb certa cautela. El sector cultural ha estat un dels més afectats per la pandèmia, però no ha defallit. Al contrari. Ha sortit reforçat amb noves propostes i nous projectes perquè les ganes de crear i de compatir-ho amb el públic és la clau del seu treball. La temporada estable que puja als teatres Principal i Alegria també s’ha renovat en el tipus de contingut “perquè fa una oferta de qualitat, però barrejant primeres figures amb Km0 i multidisciplinar perquè volem ser un reflex del sector”, tal com van manifestar ahir Rosa Boladeras, regidora de CulturaGiulia Potroniere (per vídeo), la directora de programes de teatre i Gabriel Sicilia, el tècnic de d’arts escèniques.

El primer cicle, de setembre a desembre, conté 15 propostes de teatre, dansa, màgia i circ, entre les quals hi ha tres estrenes i tres espectacles familiars. Dues de les estrenes tenen marca local.: “El vell León”, d’Òscar Intente, i “Murmut“, de Palet& Ubach. La tercera és “Vols de cor” i forma part de les propostes familiars.

Del programa cal destacar noms de gran presència escènica com Mercè Arànega que serà la protagonista de “Els gossos”, de Nelson Valente, una comèdia tràgica sobre els secrets d’una família qualsevol. Arànega estarà acompanyada de Sandra Monclús, Joan Negrié i Albert Pérez. I el nom de Concha Velasco que interpretarà en solitari “La habitación de María“, de Manuel Martínez Velasco, un relat en primera persona de les pors i fantasmes d’una dona que li fa pànic sortir de casa.

Amb una llarga trajectòria com a actriu, Concha Velasco s’enfronta a una nova peça en solitari. Recordem que aquí a Terrassa va presentar el monòleg “La vida por delante“, dirigida per Josep Maria Pou, en el que interpretava a la senyora Rosa, una vella exprostituta jueva, supervivent d’Auschwitz, que a la seva pensió acull fills esgarriats.

Memòria històrica 

El cicle també fa un lloc pel teatre documental de segell egarenc. Òscar Intente, de Terrassa, estrena “El vell León”, on fa una relectura teatral de “El petit Príncep”, la història celebrada d’Antoine de Saint –Exupéry per parlar del valor de l’amistat en temps d’individualisme. Per la seva banda, Esther Lázaro, actriu molt inquieta, presentarà “Les traces del silenci”, una obra escrita per ella arran de la investigació sobre el tràfic de nens durant el franquisme que representa amb l’actriu Rosa Aguado. En memòria històrica hi ha també “Celebraré mi muerte“, que és un relat en primera persona de Marcos Hourmann, el primer metge condemnat a Espanya per practicar l’eutanàsia. A les feines de direcció hi ha Alberto San Juan, un actor de molta volada. I, finalment, en aquesta categoria hi trobem “Mi padre no era un famoso escritor ruso“, escrit i interpretat per Bàrbara Bañuelos, que parla del cos i el patiment mental.

La temporada s’inaugurarà el 10 de setembre, un divendres, amb “Baba Yaga“, de LoopsCol·lectiu, una proposta, un viatge que combina el circ i la música i que uneix a tres artistes madurs com Marian Barahona (veu i percussió), Jordi Blanch /saxo) i Ariadna Gilabert (circ). Dos dies després, el diumenge, un altre espectacle de circ, “Eia”, de Nuye“, que parla de la relació de parelles. En el gènere del circ, una producció local i de rigorosa estrena. Jordi Palet i Toni Ubach presentaran “Murmut, una proposta de teatre visual i d’objectes amb música en directe apadrinat per Xavier Bobés i la seva expertesa.

El cicle també aportarà altres mirades com la feminista a “Plomes i reclams”, de Marc Rossich i Roberto G. Alonso. Rossich, un dels creadors de més èxit, ha imaginat un concert apocalíptic com un espectacle ornitològic. La cantant triada és Papagena, l’ocellaire de “La flauta màgica” de Mozart, que es revela perquè està farta de ser només una figura decorativa. També hi haurà una aposta per la sostenibilitat a través de “Fulla Blanca”, de Frobvia.

Familiars: més contemporani

La programació compta amb tres espectacles destinats al públic familiar. Un d’ells, “Vols de cor”, és una estrena. És una creació de les companyies Da Capo i Tactilicuä i és una òpera amb titelles. L’obra està protagonitzada per Figaro i Susanna, que estan a punt de casar-se quan el noi descobreix que el comte festeja amb la noia i li vol fer pagar aquesta traïdoria. El segon espectacles és “L’inventor d’il·lusions”, del Mag Magoo, que portarà el seu il·lusionisme i els jocs de mans per divertir i fascinar els més menuts. I el tercer és “Jungla”, de Big Bouncers, que proposa un viatgeen dansa per un econsistema on poden aparèixer tot tipus d’èssers. Cal dir que la programació familiar té la novetat de que aquest any la fa Servei de Cultura a diferència d’altres edicions. La regidora Rosa Boladeras i el tècnic Gabriel Sicilia també van subratllar que són espectacles més innovadors i que tots tenen un aire més contemporani en referència als que s’oferien abans

Publicitat
Nova temporada d’arts escèniques amb 15 espectacles
To Top