Publicitat
Cultura i Espectacles

Set de literatura

Llibrestiu, el festival de lectura estival, arriba a Terrassa i acull un còctel d’activitats diferents per apropar la lectura a tothom

Vicenç Villatoro, signant el seu llibre “La casa dels avis” a la Casa del Llibre / ALBERTO TALLÓN

Llibrestiu és la primera festa estiuenca del llibre. La festivitat que omple l’estiu de ganes de llegir s’ha estrenat aquest 15 de juliol: més d’un centenar de llibreries de 40 ciutats de tota Catalunya van acollir ahir una pila d’activitats per fer gaudir de la literatura a petits i grans: contacontes, presentacions de llibres, firmes d’autor, còctels poètics i tallers i programes de ràdio van ser el fil conductor de la festivitat, que va enfortir vincles entre autors, lectors i llibreries.

La iniciativa pretenia apropar la lectura a tothom i potenciar les llibreries de proximitat, acollint-ne de tota mida i índole, ja fossin generalistes, especialitzades, juvenils o infantils. A Terrassa, la Casa del Llibre i l’Abacus van ser les grans protagonistes, omplint-se de gom a gom de gent de totes les edats per rebre la presència de l’escriptor, periodista i polític terrassenc Vicenç Villatoro. “La casa dels avis” i “Entre el dolor i l’esperança” van ser les obres que l’autor va signar a ambdues llibreries, davant de l’expectació del públic. “Firmar llibres és personalitzar-los amb el minut i mig de conversa que hi ha entre el lector i l’autor que signa el llibre. És una posada en relació, es crea un vincle”, va expressar Villatoro, que va mostrar la satisfacció que li produïa que, com a terrassenc que va escriure “La casa dels avis” inspirant-se en la ciutat, els seus lectors es veiessin reflectits en els escenaris que escrivia.

El Sant Jordi d’estiu
Tot i això, no tots els assistents al Llibrestiu que es va celebrar ahir a la nostra ciutat provenien de Terrassa. La Montserrat Pou, originària de Mollet del Vallès, va ser la primera admiradora de Villatoro en obtenir la seva signatura a la Casa del Llibre, amb un somriure d’orella a orella per haver-se trobat un dels seus autors preferits per casualitat: “No sabia que es celebrava el Llibrestiu, però ha estat una grata sorpresa. Aquest tipus d’iniciatives són fantàstiques per promoure la lectura. Sant Jordi n’és el dia per excel·lència, però que es proposi una activitat com aquesta a l’estiu també em sembla genial”. En Guillem Teixidor, per la seva banda, sí que coneixia el nou festival estival de literatura, i va voler regalar-li un dels llibres de Villatoro a la seva dona: “La meva dona, l’Àngela, ha seguit des de sempre la trajectòria d’en Villatoro. Quan vaig veure que venia i a més a Terrassa, no vaig dubtar en anar”.

El Llibrestiu té un gran èxit
El Llibrestiu, impulsat per la Cambra del Llibre de Catalunya, es va reivindicar com una eina molt efectiva per atraure clients a les llibreries arreu del territori català. Tota mena d’obres van tenir visibilitat, des del còmic fins a la novel·la, i es va incloure tota mena de gèneres: des de la literatura infantil fins a la història.

En Joan, encarregat de la Casa del Llibre de Terrassa, estava molt satisfet amb la rebuda de la primera festa estiuenca del llibre: “La data està molt ben trobada, perquè la perspectiva d’estiu convida a la lectura. Està tenint molt d’èxit, i fa que més gent visiti la nostra llibreria“. La festivitat ha estat, per tant, tot un èxit.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Set de literatura
To Top