Publicitat
Cultura i Espectacles

El jazz en viu té premi

Jazz Terrassa rep guardó de l’Associació de Músics de Jazz

Susanna Carmona i Cesc Soriano, de Jazz Terrassa / Oliver Adell
Publicitat

“Els premis sempre fan molta il·lusió, però si és del sector i del jazz, encara ens en fan més perquè és la base de la nostra activitat”, diu Susanna Carmona, membre del Club Jazz Terrassa d’Amics de les Arts, l’entitat de referència en la promoció i difusió del jazz a la ciutat. L’entitat, en representació d’ella i de Cesc Soriano, acabar de rebre el Premi a l’impuls a la música en viu de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) d’aquest 2021.

El guardó va ser lliurat en una gran gala en la qual també es van atorgar sis distincions més, una d’elles el Premi al Jove Talent que ha recaigut en Irene Reig, saxofonista emergent, molt lligada a la Nova Jazz Cava de Terrassa i participant en un dels concerts del passat Festival de Jazz. La gran festa es va celebrar a l’antiga fàbrica Fabra i Coats de Barcelona.

Carmona, de Jazz Terrassa, considera que tot premi és un reconeixement a la feina i un estímul per seguir endavant. “Estem molt contents perquè ens han valorat aquesta tasca d’impuls, dedicació i contribució a la música en viu, en directe”. La representant remarca que aquesta feina “és el nostre origen i la nostra passió. Nosaltres estem dedicats a la música del jazz i a la seva promoció a través de l’organització de concerts (la temporada anual i el Festival de Jazz) i dels seus músics perquè en pugui gaudir el públic”.

60 + 2

El Club Jazz Terrassa va complir fa dos anys sis dècades de vida intensa a ritme de jazz. Va nèixer              l’any 1959 com a vocalia d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals i és l’encarregada de fomentar i                gestionar l’activitat jazzística de l’entitat que ha assolit una referència extraordinària artística i social.        Ja fa temps que el jazz és una de les marques de la ciutat i que la vocalia dels Amics atresora     guardons distints.

El premi de l’AMJM de Catalunya se suma a un palmarès que ja en té nou i que només falta un per arribar als deu. Jazz Terrassa ha estat distingida pel seu treball en favor de la música i dels músics per la Societat d’Artistes, Intèrprets o Executants (AIE) amb el títol d’Amic d’Honor al Festival de Jazz (2018), per la Mitjà Terrassa (2015 i 2017) i per l’Ateneu Terrassenc (2013). Abans havia rebut guardó dels Premis Enderrock (2010), la Creu de Sant Jordi (2005), el Premi SGAE Jazz Tete Montoliu (1999) i el Premi Altaveu (1997).

Jazz Terrassa, en temps de pandèmia, ha estat un “club” valent perquè ha continuat programant, fins i tot el festival. Ho ha fet amb esforç, com altres entitats, canviant dates i rellevant cartell però sempre oferint programació. Durant la gala de l’AMJM el president Guillem Arnedo, va fer una crida a seguir apostant per projectes i iniciatives que posen en relleu la feina dels músics i les músiques del país. Arnedo ho va destacar, precisament, per animar als programadors i a les sales per reactivar la situació crítica actual del sector cultural i musical del país.
La celebració dels premis va tenir dos moments molt emotius. El primer amb Ignasi Terraza (figura reconeguda del jazz i també a Terrassa) que va dedicar unes paraules al mestre Francesc Burull, que va morir el passat 28 d’agost, i el segon la clausura amb la banda liderada per Irene Reig.

Publicitat
El jazz en viu té premi
To Top