Publicitat
Cultura i Espectacles

Premis al talent en cinema

L’INS Ègara guanyen el primer premi de categoria junior

Lliurament de premis del certamen de pla seqüència /Nebridi Aróztegui

Els certàmens sempre guarden sorpresa fins al final. El concurs de cinema “One Shot Terrasa City of Film” ha proclamat, aquest vespre, els premis de les obres en una gala celebrada al Cinema Catalunya. El certamen és internacional i hi ha moltíssima participació de l’estranger. D’aquí que els guardons hagin viatjat de portes enfora. En la categoria sènior, el primer premi ha estat per “Un quarto de mim”, d’Ana Domingues de Portugal; el segon per “The next one”, de Dominik György, de la República Txeca i el tercer per “The wall”, de Sadegh Yari, de la república islàmica d’Iran.

En la categoria junior sí que hi ha ADN terrassenc. El primer premi és per “Bowling for Ègara”, d’un grup d’alumnes de segon de batxillerat de l’assignatura de Cultura audiovisual, i el segon per “Whom would we believe”, de Navil Mostafa, de Blangadesh. El tercer va quedar desert.

L’Institut Ègara està molt satisfet d’haver aconseguit el premi. “És la primera vegada que ens presentem i hem guanyat”, va explicar la tutora i professora Glòria Tamarit. L’obra realitzada té com a protagonista a una alumna que està tancada en un lavabo i que intenta avortar l’objectiu d’un assassí que ha entrat en un centre educatiu. Tamarit va dir que la història s’inspira en “Bowling for Columbine” el documental del director Michael Moore, estrenada el 2002, que fa referència a la massacre de l’institut Columbine el 1999, on 12 alumnes de l’institut i un professor van ser assassinats per dos dels seus camarades.

La peça de cinema ha estat realitzada pels alumnes Georgina Martínez, Marc Verdú, Ruth Lujan, Ruphael Moreno, Ivan López, Berta Egea i Joel Sánchez. El certamen “One Shot” ha renovat l’èxit de la primera edició. Va rebre 1.238 títols de 99 països i en va seleccionar 170 per passar a la final.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Premis al talent en cinema
To Top