Publicitat
Cultura i Espectacles

L’art s’enllaça amb la poesia

La mostra s’inaugura dijous a La Factoria Cultural

Una imatge de la nova exposició

La Factoria Cultural de Terrassa inaugura aquest dijous, a les 19 hores, l’exposició “Art i paraula”, que vincula onze artistes visuals amb onze poetes de diferents generacions. Entre ells trobarem a Gerard Altaió, Mar Arza, Jesús Galdón, Josep Guinovart, Anna Llimós, Francesc Llopis, Amèlia Riera, Jordi Tolosa, Lluís Vilà, Ester Xargay i David Ymbernon. I cadascun d’ells té la següent correspondència amb els escriptors Àusias March, V. A. Estellés, Carles Hac Mor, Pere Quart, Àngels Moreno, Maria Mercè Marçal, Salvador Espriu, J. V. Foix, Jorge Luis Borges, Felícia Fuster i Joan Brossa.

La mostra vol ser un camí d’anada i tornada en el recorregut que uneix el llenguatge escrit i el visual. És aquesta transformació, de la paraula en imatges i a l’inrevés, la que fa realitat unes obres duals on el poeta i l’artista es tornen unitat. En aquest sentit, el crític Vicenç Altaió recorda que l’artista Joan Miró mai feia distincions entre poesia i pintura perquè ambdós vessants formaven part d’un tot. L’exposició oferirà en l’obertura una acció cantada i ballada a càrrec de Neus Borrell i Mireia de Querol sobre poemes de Maria Mercè Marçal, Felícia Fuster i Àngels Moreno.

“Art i paraula” és una iniciativa de la Fundació Lluís Coromina amb el departament de Cultura de la Generalitat i Òmnium Cultural. Són els comissaris Fina Duran, Jesús Galdón i Martina Morittu. Es podrà visitar fins al dia 23 de gener.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’art s’enllaça amb la poesia
To Top