Publicitat
Cultura i Espectacles

Jazz amb nom propi a la Cava

L’organista internacional Benjamín León lidera el concert del dissabte

Benjamin León és considerat un dels millors organistes internacionals

La programació de la Nova Jazz Cava per aquesta setmana acollirà concerts amb nom propi. El divendres tindrà com a protagonista al guitarrista i compositor Jaume Llombart, que actuarà en format sextet juntament amb els músics  Miguel Villar, saxo alt i saxo tenor, Pau Domènech, al clarinet baix, Alfred Artigas, a la guitarra, Marc Cuevas, al contrabaix i Joe Smith, a la bateria.

Jaume Llombart està interessat en llenguatges pocs convencionals i en formes de compondre lligades a la investigació en l’univers del jazz d’avantguarda. El seu actual sextet n’és un bon exemple, una banda que respon a les inquietuds del seu líder i intenta sortir de formes preestablertes per buscar un acostament més espontani i creatiu al fet musical.

El dissabte torna el músic organista i mestre absolut Benjamín León que, per l’ocasió, actuarà en format de trio i comptarà amb el reconegut bateria terrassenc Adrià Font, amb qui ha lliurat mil de batalles. També hi serà l’excel·lent guitarrista Kike Angulo. La tradició iniciada en la dècada dels 60’s del trio d’orgue amb la instrumentació clàssica d’orgue, bateria i guitarra, i és ben viva al panorama jazzístic actual i la formació liderada per Benjamín León és una bona mostra.

León és considerat un organista íntegre i un dels especialistes destacats en l’ús de la secció de greus d’un instrument del qual treu el màxim profit. Figura com un dels millors organistes d’Espanya i d’Europa a la “Gran Enciclopèdia del Jazz Sarpe“. Atresora una trajectòria brillant liderant projectes i col·laborant amb figures internacionals del jazz.

Abans, però, hi haurà la Jam session del dijous. Aquesta vegada arriba amb la banda The Washingtonians amb Lluc Casares, al saxo tenor, Xavier Torres, al piano, Joan Carranza, al contrabaix i Andreu Pitarch, a la bateria.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Jazz amb nom propi a la Cava
To Top