Publicitat
Cultura i Espectacles

Jazz liderat per Juan de Diego i Xavier Casellas

Els dos reputats músics inauguren la programació de febrer

El trompetista Juan de Diego

La programació de la Nova Jazz Cava arrenca aquest mes de febrer amb diverses propostes, entre les que destaca el concert de dissabte liderat pel músic i trompetista Juan De Diego, que presentarà  el seu nou treball “Grebalariak” (“Els vaguistes”). El Club Jazz Terrassa avança que és una bona notícia pels amants del jazz intrèpid, elegant i replet de matisos”. Inquiet i prolífic, Juan De Diego presenta un projecte que no oblida les inquietuds sociopolítiques que impulsen els treballs del trompetista bilbaí. El nou àlbum de Juan de Diego sonarà amb Toni Vaquer, al piano, Martín Leitón al contrabaix i estefania Chamorro, a la bateria. 

En aquest cas, “Els vaguistes” remet al 100 aniversari de la vaga general de La Canadiense el 1919, gràcies a la qual es va instaurar, entre altres fites, la jornada laboral de 8 hores. Homenatge, compromís i pur plaer sonor, l’àlbum es basa en 10 composicions inèdites i originals del músic basc, a Barcelona des de 1993 i líder de projectes com Freaky Trio, Juan de Diego Trio o Trakas a més de DeDiego Brothers amb el seu germà Víctor.

La programació per aquesta setmana començarà aquest dijous amb l’habitual Jam session amb Toni Pola Grup. Toni Pola, al saxo tenor, estarà acompanyat de Vicente Marín, piano, David Muñoz, contrabaix i i Gerard Pola, bateria

Un dia després, el divendres, el concert estarà encapçalat per Xavier Casellas amb la seva formació Re-Quintet. Casellas presentarà el nou disc “In a Sentimental Move” (Fresh Sound), revisitant alhora temes dels seus dos primers àlbums de ja fa uns anys, “Yesterday’s Sun” i “Unguarded Smiles” en els quals Casellas va posar lletra a temes originalment instrumentals de grans compositors de jazz contemporari de l’escena de Nova York , com Emilio Solla, Kurt Rosenwinkel, Chris Cheek o Oscar Feldman.

Per a la ocasió, compta amb la presència de la base rítmica del quintet original, Tom Warburton, contrabaix i Juan R. Berbín a la bateria. I també la guitarra de Dani Pérez, part del quartet previ amb el qual, es va presentar a l’Auditori dins del Festival de Jazz de Barcelona i, finalment, la més recent incorporació, el pianista Jaume Vilaseca.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Jazz liderat per Juan de Diego i Xavier Casellas
To Top